Ekonomi

Abbott’un performansı ve tahminleri ortalama beklentileri karşılıyor

Abbott (ABT), finansal analistlerin ortalama varsayımlarını karşılayan dördüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Bu mali sonuçların açıklanmasının ardından şirketin hisse senedi fiyatı %2 oranında düştü.

Şirketin hisse başına kazancı (EPS) 1,19 dolar ve toplam satışları 10,24 milyar dolar olarak ayarlandı; bunların her ikisi de mali piyasa beklentilerine uygundu.

Abbott Başkanı ve İcra Komitesi Lideri Robert B. Ford, “Abbott’un sunduğu çeşitlilik, 2023’teki başarımızın anahtarıydı” dedi. “2024’e girerken güçlü bir pozitif ivme yaşıyoruz ve etkin ürün geliştirme faaliyetlerimiz sayesinde 2024 ve sonraki yıllarda da büyümenin devam edeceğini öngörüyoruz.”

Besin ürünleri bölümü, önceki yıla kıyasla %12’lik önemli bir artışla 2,04 milyar dolarlık satış elde etti ve 2,04 milyar dolarlık satış tahminini karşıladı. Yerleşik farmasötik ürünler segmentinin satışları önceki yıla göre %0,5 oranında hafif bir artışla 1,22 milyar dolar oldu, ancak bu rakam 1,32 milyar dolarlık tahminlerin altındaydı.

Teşhis segmentindeki satışlar, bir önceki yıla göre %23 düşüşle 2,53 milyar dolar olarak gerçekleşti, ancak bu rakam üzerinde anlaşılan pazar tahminini karşıladı. Öte yandan tıbbi cihaz satışları ise 4,32 milyar dolarlık tahminin üzerine çıkarak 4,44 milyar dolara ulaştı.

Diyabet bakımı segmenti, önceki yıla göre %22 artışla 1,55 milyar dolarlık satış bildirdi ve 1,52 milyar dolarlık tahmini aştı.

Şirketin raporuna göre, COVID-19 testleriyle ilgili satışlar hariç tutulduğunda şirketin organik satışları %11 arttı.

Abbott, 2024 yılının tamamı için organik satış büyümesinin %8-10 orta aralığında olacağını öngörüyor; buna, COVID-19 testiyle ilgili satışlar dahil değil. Şirketin tüm yıl için EPS varsayımı 4,50-4,70$ ortası aralığında olup, bu da 4,73$ olan konsensüs iddiasının biraz altındadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

kucukcekmece-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu