Haber

AK Parti Beyoğlu Belediye Başkanı adayı Haydar Ali Yıldız oldu

Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere odaklanmış durumda, partilerin adayları tek tek açıklanıyor. AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Murat Kurum’u aday gösterirken, Beyoğlu Belediye Başkanı adayı Haydar Ali Yıldız oldu.

HAYDAR ALİ YILDIZ KİMDİR?

1971 yılında Rize’nin Güneysu ilçesinde doğan Haydar Ali Yıldız, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılından bu yana serbest avukat olarak çalışmaktadır. Yıldız, siyasi kariyerine AK Parti Beyoğlu Kurucu İlçe İdare Meclisi Üyeliği, Seçim İşleri Birim Başkanı ve Organizasyon Birim Başkanı. 3 Kasım 2002 ve 28 Mart 2004 seçimlerinde Beyoğlu Seçim Uyum Merkezi (SKM) Başkanı olarak görev yaptı.

Temmuz 2004’ten bu yana AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı olarak görev yapan Yıldız, 26 Haziran 2009’da AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek İl Başkan Yardımcılığı ve İl Seçim İşleri Başkanı olarak atandı. Ayrıca Siyasi ve Hukuki İşler Lideri olarak atanarak partide aktif rol oynadı. Ayrıca 29 Mayıs 2013 tarihinde Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Kurucu Başkanı olarak görev yapmış olup, halen bu vakfın Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Haydar Ali Yıldız, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili olarak seçilerek 26. AK Parti İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. 6 Ağustos 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak göreve başladı.

31 Mart 2019 Yerel Yönetim Seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkanı seçilen Haydar Ali Yıldız, seçmen belgesini alarak görevine başladı. Ayrıca 2024 Yerel Yönetim Seçimlerinde AK Parti tarafından bir kez daha aday gösterildi.

arpacayajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu