Haber

Artvin Valisi Cengiz Ünsal Basın Mensuplarıyla Buluştu

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kentte görev yapan gazetecilerle buluştu.

DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen programda Ünsal, demokrasinin gelişmesi ve toplumsal bilincin oluşmasına yaptıkları değerli katkılardan dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

Ünsal, yaptığı eleştirilerle basına yol gösterici özelliğinden dolayı büyük önem verdiğini vurgulayarak, Artvin basınıyla çalışmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti.

Ünsal, görev yaptığı 5 aylık dönemde kentin temel sorunlarını tespit ederek çalışmalara başladıklarını belirtti.

Artvin’in Türkiye’nin değerli elektrik üretim merkezlerinden biri olduğunu belirten Ünsal, İl Özel İdare bütçesi ile ilk etapta 2 megavatlık, sonraki etapta ise 40 megavatlık güneş enerji santrali kurmak için çalışmalara başladıklarını belirtti. Yönetim.

Ünsal, üretilen elektrikle İl Özel İdaresi’ne kaynak oluşturmayı hedeflediklerini, şehrin kalkınması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

İl Özel İdaresinin kaynaklarının artırılmasıyla kentte yatırımların artacağını ve altyapının daha iyi hale geleceğini belirten Ünsan, “Geçen yıl köy yollarına 160 kilometre sıcak asfalt yaptık. Önümüzdeki dönemde de bu devam edecek. Arhavi’deki Organize Sanayi Bölgesi’nin de hizmete açılması sürecini hızlandırdık. “Girişiyle birlikte yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanacak.” dedi.

Ünsal, Artvin’in barış şehri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Kentte 2023 yılında bir önceki yıla göre mala karşı suçlarda yüzde 14, kişiye karşı suçlarda ise yüzde 4 azalma yaşandı. Topluma karşı suçlarda ise yüzde 11 azalma oldu. En büyük gücümüz birliğimiz ve birlikteliğimizdir. dayanışma.Yeter ki bir ve beraberiz.Aşamayacağımız hiçbir sorun yok.Tüm Türkiye’de olduğu gibi Artvin’de de suç çeteleriyle mücadelemiz devam ediyor.Zehir tacirlerine tahammülümüz yok.Hem ülke olarak ciddi ilerleme kaydettik. Artvin olarak da göçmen kaçakçılığıyla mücadelede sınır şehri olduğumuz için sınırlarımızı geçmek isteyenleri yakalıyor ve gerekli işlemleri yapıyoruz. Yapıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu