İş

Bakan Dönmez, Eskişehir’de iş insanlarıyla bir araya geldi

Enerji ve Konvansiyonel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayicilerin ve büyük ölçekli tüketicilerin uluslararası rekabet güçlerinin olumsuz etkilenmeyeceği halde elektrik maliyetlerini makul seviyelere çekmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Geçen yıl Ekim ayından bu yana elektriğe ve doğalgaza yüzde 50’ye yakın zam geldi, indirim oldu.” söz konusu.

Togg ile birlikte geldiği Eskişehir Ticaret Odası’nı ziyaret eden Dönmez, Oda Başkanı Metin Güler ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Oda binasında katıldığı toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Dönmez, iş dünyasının karşı karşıya olduğu sorunlara ilişkin görüş, öneri ve taleplerini doğrudan kendilerinden aldıklarını söyledi.

“Eskişehir’in potansiyeli oldukça yüksek”

İş dünyasıyla çok yakın çalışacaklarını kaydeden Dönmez, “İhtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamak için büyük çaba sarf edeceğiz. Eskişehir gerçekten çok yüksek bir potansiyele sahip. Şimdi bu potansiyeli kinetik enerjiye dönüştürme zamanı. Biz bir şehriz. ulusal bir marka çıkardık, şimdi global bir marka yaratma yolunda hızla ilerliyoruz.” “Adım atmamız lazım. Biz bu potansiyeli görüyoruz. Eskişehir’deki sanayicimiz buna inanıyor. Halkımız da buna inanıyor. Biz de tüm enerjimizle bu vizyonu gerçekleştirmek için çaba göstereceğiz.” dedi.

Dönmez, Kovid-19 salgın sürecinin ardından uzun süredir küresel piyasalarda hammadde ve elektrik fiyatlarında yaşanan artışlardan iş dünyasının olumsuz etkilendiğine dikkat çekti.

Gerek hammadde gerekse elektrik fiyatlarında son iki çeyrektir yaşanan düşüşlerin maliyet kontrolleri açısından gerçeği görece olumlu seviyelere getirdiğini anlatan Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sanayicilerimizin ve büyük tüketicilerimizin elektrik maliyetlerini uluslararası rekabet güçlerini olumsuz etkilemeyecek şekilde makul seviyelere indirmek için elimizden geleni yaptık. Geçen yıl Ekim ayından bu yana elektrik ve doğalgazda yüzde 50’ye yakın indirim yapıldı. Bildiğiniz gibi nisan başı itibari ile hem elektrik hem de elektrik fiyatlarında indirime gidildi.Konut, küçük işletme, iş yeri ve sanayiyi kapsayacak şekilde doğalgazda yüzde 15-20 oranında indirim yaptık. şu anda yüzde 50 seviyesine ulaştı.

Bakan Fatih Dönmez, Eskişehir’deki sanayici ve patronlarla yaptıkları temaslarda her gün ilan vermelerine rağmen işçi bulamadıklarını kısa sürede öğrendiklerini belirtti.

Bir yandan işgücüne girmek isteyenlerin “işsiz” olduklarından şikayet ettiklerini vurgulayan Dönmez, “Bu muhtemelen iş arayanların vasıflarının ve özelliklerinin iş arayanların özelliklerine büyük ölçüde uymamasından kaynaklanıyor. Bu nedenle organize sanayi bölgelerinde özellikle mesleki eğitimde işbirliğini başlattık, biraz daha artıracağız ve işgücü piyasasındaki düzenlemeleri kent ölçeğinde hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Patronumuzun istediği özellikler bu konuda hükümet gerekli adımları atmıştır.” dedi.

1004 patent alındı

Dönmez, Eskişehir’de son 20 yılda 15 bin 860 marka ve 5 bin 257 tasarım başvurusu yapıldığını, alınan patent sayısının 1004 olduğunu bildirdi.

Bu durumun girişimci ruhun ve yenilikçi ruhun ne kadar yüksek olduğunu gösterdiğini belirten Dönmez, “Bizim görevimiz, uluslararası pazara çıkarabileceğimiz bariz alanları seçmek ve o alanları temel almak. İnşallah bu alanları da sizlerle paylaşacağız. Bu kapsamda Eskişehir’de görev yapan il müdürlerimiz, Kaymakamımız ve yerel yöneticilerle iş dünyasıyla da görüş alışverişinde bulunuyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Nisan’da Eskişehir’i ziyaret edeceğini kaydeden Dönmez, “Onu Eskişehir’de ağırlayacağız. Muhtemelen o gün de Cumhurbaşkanımız bizimle iftar yapacak. Gençlerle bir araya gelip sohbet toplantısı yapacak. onlarla.” terimini kullandı.

Ortada uzun süre İki Eylül Sokak’ta park halindeki Togg’a bakan çevredekiler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Dönmez’e, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Derya Çıraklı ve diğer ilgililer eşlik etti.

sereflikochisarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu