İş

Bakan Nabati’den çağrı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çok sayıda eserde fiyat sabitleyen ve indirim yapan işletmeleri yürekten tebrik ettiğini belirterek, “Buradan tüm işletmelerimizi benzer uygulamaları uygulamaya davet ediyorum” dedi.

MÜSİAD Genişletilmiş Liderler Toplantısı’nda konuşan Nebati, “Daha önce de defalarca söylediğim gibi 2023’ün ilk aylarından itibaren hem tüketici hem de üretici enflasyonundaki beklentilerdeki iyileşme, normalleşme, normalleşme süreci ile birlikte hızlı düşüşlerin devam edeceğini göreceğiz. emtia fiyatları ve özel sektör firmalarımızın katkısı.” konuştu.

Enflasyonla mücadelenin çok boyutlu ve bütüncül bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Nebati, şu açıklamaları yaptı: “Aldığımız tedbirler kadar iş dünyamızın atacağı adımlar da değerli. Ne diyoruz? Birlikten bolluğa diyoruz. ‘.Birçok eserde indirim yapan işletmelerimizi canı gönülden kutluyorum.Son günlerde çok güzel haberler gelmeye başladı.Dün Türkiye genelinde faaliyet gösteren bazı zincir marketlerimizin prestijleri(indirimleri) ile davetlerimize cevap verdiğini büyük bir memnuniyetle öğrendik. . Varım.”

“Bu süreçte her türlü takviyeyi yapıyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Nabati, enflasyonun herkesin ortak sorunu olduğunu belirterek, işsizliğe ve küçülmeye yol açmadan bu sorunu hep birlikte aşacaklarını söyledi. Kaldırıp çöpe atacağız. Bu çabamızda kesin kararlıyız. Birliğimizden ne kadar büyük bir merhametin çıkacağını hep birlikte göreceğiz inşallah. Bu süreçte size esasen gerekli tüm takviyeleri veriyoruz ve vermeye de hazırız.”

Halihazırda petrol fiyatlarının, nakliye maliyetlerinin ve konteyner ücretlerinin düştüğünü, piyasanın canlı olduğunu, öngörülebilirliğin arttığını, kurdaki oynaklığın en aza indirildiğini ve vergilerin düşürüldüğünü anlatan Nebati, şu değerlendirmelerde bulundu: Bu fiyatlar ve gevşeklik piyasaya yansımazsa ortada bir sorun vardır.Bu sorunu ülkeye getirmeye kimsenin hakkı yoktur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu