Haber

Dilan ve Engin Polat Kara Para Aklamayı Nasıl Gerçekleştirdiler?

Lüks yaşamları ve paylaşımlarıyla dikkat çeken Dilan ve Engin Polat çifti, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayı araştıran polis ekipleri, Polat çiftinin kara para aklama sürecini nasıl yürüttüğünü ortaya çıkardı.

Türkiye’nin gündeminde olan Dilan ve Engin Polat’ın İstanbul Finans Şubesi’nde verdiği sözün detayları ortaya çıktı. Olayı araştıran polis ekipleri, Polat çiftinin kara para aklama sürecini nasıl yürüttüğünü ortaya çıkardı.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre; Kara para aklama süreci, sigortalısı bulunmayan ve tasfiye halindeki şirketler üzerinden yürütülüyordu. Polisin ilk odaklandığı firma, Dilan Polat’ın reklam yüzü olduğu Rise and Shine Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi oldu. Şirket yetkilisinin Engin Polat’ın amcasının eşi olduğu anlaşılıyor. Şirketin sahibi Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’a ait olan Dipomed Medikal’dir. Polis gruplarının tespitlerine göre kozmetik firmasına tasfiye halindeki 4 firmadan toplam 160 milyon liralık fatura geldi.

Polisin sorusu üzerine Engin Polat, ilk olarak şirketler hakkında bilgisi olmadığını ve aralarında herhangi bir ticari bağlantı bulunmadığını iddia etti. Ancak polis ekipleri belgeleri ortaya çıkardıktan sonra; “Rise and Shine isimli firmanın amcamın eşi Nilgün Yılmaz’a ait olduğunu biliyorum ve babama ait olan Dipomed firması ile bağlantısını da biliyorum. Dipomed firmasının sahibi olan babam Sezgin Polat’ın da olduğunu biliyorum. , bu şirketi vekaleten yönetmektedir. Rise and Shine şirketinden gelen paranın şahsi MİLDA Gayrimenkul şirketime aktarılmasını kabul ediyorum. “Almıyorum. Ancak MİLDA emlak şirketinde inşaat işine başlayacağım için babam Sezgin Polat’tan zaman zaman borç aldığımı ve bunların resmi defter ve belgelerde mevcut olduğunu biliyorum.” ifade.

Ayrıca Dilan Polat’ın kız kardeşi Sıla Doğu’nun el konulan telefonundan sahte faturalara ilişkin birçok delil ortaya çıktı.

Engin Polat, Sıla Doğu’nun işinin kendisiyle hiçbir ilgisinin olmadığını, sahte faturaları kimden aldığını bilmediğini iddia etti.

Son olarak suçlamaları kabul etmeyen Engin Polat, “DP Güzellik, Dipomed ve Rise and Shine ile akrabalarım olmasına rağmen ticari bir bağım yok. Bankaya gidemediğim için babamın yetkisi vardı” dedi. vekalet. Babam genel olarak nakit yatırım ve çekme işlemlerini vekaleten yaptı. İnşaata başlamak için kaynak sağlamak için şirketleri kullandı. Ben de gayrimenkulleri bu şirkete devrettim. Bu mülkler bizim yıllardır biriktirdiğimiz paralar, parayı babam yaptı Babamın vekaletnamesi olduğu için kasadan hesabıma girişler yapıldı, bu nedenle suçlamaları kabul etmiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu