Teknoloji

Dynamic Island’ı Android’e Getiren İlk Telefon olan realme C55 Hakkında Her Şey

Gerçek ben , yeni modeli ile C serisinde büyük bir değişikliğe giderek giriş (orta) segmentin üzerinde özellikler sunuyor. Bildiğiniz gibi realme, dünya çapında 61 pazarda 160 milyondan fazla kullanıcıya sahipVe dünya çapında 30 pazarda en iyi 5 akıllı telefon oyuncusundan biri.

Markanın yeni ürünü realme C55, Küçük Kapsülü ve sunduğu diğer özelliklerle dikkat çekiyor. Peki realme C55 hangi özellikleri sunuyor ve performansı nasıl? Realme C55 hakkında A’dan Z’ye her şey burada.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde realme C55 ön izlemesini sizlerle paylaşmıştık. Bu sefer realme C55’i daha detaylı değerlendireceğiz ve hakkında bilmeniz gereken her şeyi size anlatacağız.

realme akıllı telefon pazarının giriş (orta) segmentinde konumlanan C serisinin bu yeni modeli, tanıtımıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bunun nedeni ise kesin: realme C55, Dinamik Ada benzeri yapıyı Android tarafına taşıyor. ilk telefon olma özelliğine sahiptir. “ Mini KapsülBirlikte hem yenilikçi hem de işlevsel bir model olmayı başaran Realme C55, 90 Hz yenileme hızına sahip ekranı, RAM genişletme özelliği, 64 MP kamerası ve daha birçok özelliği ile orta (orta) sınıf akıllı telefonlardaki başarısını pekiştiriyor.

realme C55 Design nasıl?

Çok merak ettiğinizi biliyoruz ancak Küçük Kapsül özelliğine birazdan geleceğiz; Öncelikle realme C55’in tasarımına daha yakından bakmak istiyoruz çünkü oldukça ince ve şık bir telefon ve tasarımında doğadan ilham alınmış.

realme C55, içeride 5000mAhPil kapasitesine rağmen, yalnızca 7,89 mm Kalın bir gövdeye sahiptir. Böylece oldukça ince ve şık duruyor. Bu şık görüntüye arka kısımda tercih edilen renk seçenekleri eşlik ediyor.

Ayrıca Sunlight renk modeline sahip realme C55’imiz var. gece bulutu Renk seçenekleri ile de alabilirsiniz. Her iki renk de güzel görünse de, biz gün ışığı Elinizde bulunan bu rengarenk modeli farklı ışık koşullarında çevirdiğinizde arka yüzeyinde farklı efektlerin ortaya çıktığını görebilirsiniz. Bu orta sınıfta arka yüzeyde plastik bir malzeme kullanılsa da verdiği görüntü ve verdiği his sonucunda metalik izlenimi veriyor.

Telefonun arka kısmında bulunan kamera bloğu daha parlak bir malzeme ile kaplanarak yüzeyden ayrılmış. 2 büyük lens telefona profesyonel bir hava katmış. Baktığın zaman güzel görünüyor. Bu kameraların yeteneklerinden biraz sonra daha detaylı bahsedeceğiz.

realme C55’in etrafına baktığımızda 3,5 mm kulaklık girişi, USB-C bağlantı noktası ve hoparlörün alt kısımda konumlandırıldığını görüyoruz. solda SIM tepsisi; ses ve güç sağda konumlandırılmış. Güç düğmesi aynı zamanda parmak izi okuyucu görevi de görüyor ve bu parmak izi sensörü oldukça akıcı çalışıyor. Alternatif olarak ön kamera üzerinden yüz tanıma var ve karanlık ortamlarda dahi telefon rahatlıkla yüzünüzü tanıyor. Artık ön kameraya geldiğimize göre telefonun en dikkat çekici yönü olan Small Capsule’e yakından bakalım.

“Mini Kapsül” ile Hareketi Android’e Getiriyor

Evet az önce de söylediğimiz gibi realme C55, Android ekosistemine yeni bir özellik ekliyor. Little Capsule olarak adlandırılan bu özellik bize aynı şeyi veriyor. iPhone 14 Pro’da Dinamik Ada Benzer bir kullanım sunar ve bu nedenle oldukça yenilikçi bir yaklaşım sergiler. Kamera alanını çevreleyen Küçük Kapsül ise çeşitli animasyonlarla bizleri bilgilendiriyor. Telefonu şarj ederken, bilgi kullanımı ve adım istatistiklerini iletme noktasında kullanıcı etkileşimini arttıran çeşitli animasyonlar ve bildirimler ile kendini gösterir.

Telefonu şarja taktığınızda açılır ve telefonun şarj olduğunu gösterir. Mini Kapsül , pil dolduğunda yeşil renkle sizi bilgilendirir ve şarjınız yüzde 5’in altına düştüğünde kırmızı renge döner. Ayrıca günlük taşınabilir bilgi kullanımınızın yüzde 90’ına ulaştığınızda Küçük Kapsül yine turuncu renkle sizi bilgilendiriyor ve gün içinde attığınız adımları ve kat ettiğiniz mesafeyi bu alanda açarak size gösteriyor.

Telefonun Ayarlar bölümündeki Mini Kapsül alanı. Realme Laboratuvarı bölümünden kontrol edebilirsiniz; Hangilerinin açık hangilerinin kapalı olması gerektiğini değiştirebilirsiniz. Merakla beklenen önümüzdeki dönemde gelecek güncellemelerde bu kısma daha birçok seçenek eklenecek. Telefonunuza gelen aramaların veya bildirimlerin Küçük Kapsül’e düşmesini bekliyoruz.

Bu ortada Realme Lab’in Small Capsule dışında 2 özelliği daha bulunuyor. Bunlardan biri Çift modlu ses hem kablolu hem de kablosuz kulaklıkları bağlamanıza ve her ikisinden de müzik dinlemenize olanak tanır. Başka bir özellik Uyku KapsülüAyrıca bazı uygulamaları sınırlayan bir gece modu olarak da burada kendine yer buluyor.

realme C55 Ekran Özellikleri nelerdir?

realme C55, Full HD+ çözünürlüktedir, 6.72 inç IPS LCD ekran kullanır. En değerli yanı, pürüzsüz bir 90Hz yenileme hızına sahip olmasıdır. Çünkü giriş (orta) segmentinde 90Hz yenileme hızı Sunulan birkaç telefondan biri. Bu sayede hem arayüzde gezinirken hem de oyun ve multimedya kullanımında akıcı bir deneyim elde edebilirsiniz. Tabii ki bunu değiştirebilirsiniz. Görüntü ayarlarında 3 seçenek vardır ve bunlar; otomatik, yüksek standartlı. Yüksek ayar 90 Hz kullanır, standart hız ise 60 Hz olarak sabitlenir. Otomatik modu seçtiğinizde telefon, uygulamaya göre yenileme hızına karar verir. Örneğin bir video oynatıcı ya da web tarayıcı açtığınızda 90 Hz’den 60 Hz’e kadar yüzünü alır. Ancak 90Hz destekleyen bir oyun açtığınızda ekran yenileme hızı 90Hz’e ulaşıyor. Bu, performans ve pil tüketimi ile optimum kararlılık sağlar.

680 nit parlaklığa ulaşabilen ekran, güneş ışığına maruz kalsa bile rahatlıkla görülebiliyor. 20:9 en boy oranlı ekranın piksel yoğunluğu 392 ppi’dir. IPS LCD’si Panelin sağladığı renk doygunluğu çok düzgün. Oyun oynarken veya dizi/film izlerken size en uygun renk tonlarını göstermesi için dilerseniz renk ayarlarını değiştirebilirsiniz.

realme C55 İşletim Sistemi ve Arayüzü

realme C55 kutudan çıkar Android 13 güncel işletim sistemi realme UI 4.0 arayüzü ile çıkıyor. bireyselleşme üzerine gerçek kullanıcı arayüzü 4.0 Son derece esnektir. Ayarlarda, arayüzü hızlıca değiştirebileceğiniz canlı veya statik duvar kağıtları, simge paketleri ve yazı tipleri vardır. Yani özelleştirme seçenekleriniz var.

Ayrıca arayüzde akıllı kenar çubuğu Ayrıca bir özelliği var. Buradaki arka planda oynatma seçeneği ile bazı platformlarda premium hesabınız olmasa bile uygulamayı kapatmadan çalışmaya devam edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama açıkken kenar çubuğunu kaydırmak ve açılan pencerede seçeneğe tıklamak.

realme C55 Özellikleri ve Performansı

Peki realme C55’in teknik ekibinde neler var ve bunun sonucunda nasıl bir performans sergiliyor?

realme C55’in kalbinde, MediaTek Helio G88 İşlemci ile birlikte Mali-G52 MC2 grafik birimi yer alıyor. Bu çip günlük performans açısından oldukça tatmin edici sonuçlar veriyor. Performans ve verimliliği dengeleyebilen bu işlemci seçeneği sayesinde arayüze takılmadan gezinebilir, uygulamalar arasında rahatlıkla gezinebilir, sosyal medya hesaplarınıza erişebilirsiniz. Telefonun oyun performansını merak edenler için yaptığımız testlerde, PUBG ve Asfalt 9: Efsaneler Gibi oyunlarda herhangi bir donma, takılma olmadan stabil bir şekilde çalıştığını da belirtelim Burada ayrıca bazı güzel detaylar da var: İlk X7 ekran yonga seti, ilk Real Hidden HyperTouch Virtual Triggers teknolojisi, ilk Gorgeous Quad N28 Anten Değişimi ve GT gibi özellikler Mod 3.0, realme C55’te bir merkeze geliyor. Bunlar, bu alanda rekabetçi çevrimiçi oyunlar oynayanların performansını artıracak yeniliklerdir.

Elbette bu performansa katkı sağlayan başka bileşenler de var ve bunların başında dinamik RAM geliyor. realme C55, 2 farklı RAM ve hafıza seçeneği bulunan bir telefon. bu telefon 6GB RAM ve 128GB hafızaveya 8GB RAM ve 256GB hafıza opsiyon satın alabilirsiniz. Ancak hangi modeli tercih ederseniz edin, telefonun RAM boyutu dinamik olarak değişebilmekte ve depolama alanının bir kısmı kullanılarak RAM kapasitesi desteklenebilmektedir. 6 GB RAM modelini seçerseniz +6 GB, 8 GB RAM modelini seçerseniz tekrar eklenir. +8GB sanal RAM takviyesi sağlayabilir. Bu özellik, telefonu açtığınızda etkinleşir ve varsayılan ayar olarak 4GB seçilir; İsterseniz artırabilirsiniz. Bu size ek güç verir. Ortadaki modelimiz bu. depolama kapasitesi 256 GB . Bu oldukça geniş bir alan ancak daha da geliştirmek isterseniz bu mümkün çünkü bu telefona 1 TB’a kadar microSD kartlar takabiliyorsunuz bu sayede tüm arşiviniz her zaman elinizin altında olabiliyor.

Realme C55 Pil Ömrü Ne Kadar Uzun?

Bunların yanı sıra realme C55 pil ömrü ile de oldukça iddialı bir telefon çünkü başta da söylediğimiz gibi. 5000mAh kapasite Büyük bir batarya ile çalışır. Buna verimli işlemcisini de eklediğimizde tüm günü rahatlıkla alabilen bir telefon olmayı başarıyor. Telefon görüşmelerinizde, yakl. 28 saate kadar görüşme süresiyapabilen telefon bekleme süresi 27 güne kadar ise.

5000 mAh kapasitesi gün içinde yaşanacak şarj endişelerini ortadan kaldırmak için fazlasıyla yeterli olacaktır. Bununla birlikte, şarj işlemi de çok hızlıdır. Telefon, 33W SuperVOCC hızlı şarj ve böylece bir önceki nesle göre 2 kat daha hızlı şarj etmeyi başarıyor. Sadece 29 dakikada yüzde 50 kapasite ile şarj edilebilen Realme C55, 63 dakika boyunca tam kapasite ile şarj olabiliyor.

Ortadaki şarj işlemi için değerli bir not: realme bu telefona fazladan para veriyor. şarj güvenliği getirdim. Günlük kullanımda şarj güvenliğini sağlamak için telefonda çoklu şarj koruması, çoklu voltaj koruması, çoklu akım koruması, çoklu sıcaklık koruması ve çoklu durum koruması. Akıllı 5 çekirdekli savunma sistemimevcut.

realme C55 Kamera Özellikleri Nelerdir ve Performansı Nasıldır?

realme C55, kameralarıyla oldukça iddialı bir telefon. Lenslerinin boyutları ve kamera bloğunun farklı tasarımı ile bu alandaki tezini esasen ortaya koymaktadır. Açık 64MP birincil ve 2MP derinlik sensörüÇift kamera kurulumuna sahip olan Realme C55, böylece 64 MP’lik kamerası ile segmentinde bir ilki daha gözler önüne seriyor.

Bu 64 MP sensörün performansı etkileyici. Bu sensör daha önce realme GT Master Sürümü Kullanılan sensör ile tamamen aynıdır. 0,7 mikrometre büyüklüğünde büyük bir piksel boyutuna ve 1/2” optik formata sahip olan bu sensör, son derece net ve canlı fotoğraflar üretebiliyor. Ayrıca, daha akıcı bir kamera deneyimi için yenilikçi manzara modları ve filtreler dahildir.

Çektiğimiz çekimlerdeki sonuçların kontrast seviyesinin gerçekten iyi olduğunu ve dinamik aralığı son derece geniş bulduğumuzu söyleyelim. Telefonda sunulan fotoğraf yeteneklerinden yararlanmanızı destekleyen güzel özellikler var. onlardan biri Sokak fotoğrafçılığımod.

C55 ile realme, bir C serisinde ilk kez özel sokak fotoğrafçılığı modunu kullandı. Dinamik Anlık Görüntü teknolojisi, görüntüleme deneyimini büyük ölçüde geliştirir. Hareket eden nesneleri çekerken veya siz hareket halindeyken çekilen fotoğraflar, net görünmeleri için geliştirilir. Bunlara ek olarak birçok yeni filtre de mevcuttur. burada göreceksin Sokak Filtresi, B&W Plus, Dramatik Filtre, 90’lar Pop Filtresi, Bokeh Flare Portre, AI Renkli Portre ve Yıldızlı Mod Bu gibi seçeneklerin taşınabilir fotoğrafçılıkla ilgilenenlerin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Fotoğraf tekniklerinde ileri düzeyde olanlar için arayüzde Pro modu da mevcut.

Ayrıca tabii ki telefonda gece modu Ayrıca mevcut. Böylece düşük ışık koşullarında fotoğraf çekmek istediğinizde realme C55 sizi geri çevirmiyor. Yetersiz ışıkta çekim yapmaya çalıştığınızda, Gece moduna almak dinamik aralığı ve renk doygunluğunu büyük ölçüde artırır. realme’nin amiral gemisi telefonlarından biri gt 2 yanlısı Realme C55’te de modelde kullanılan gece algoritmasının aynısı olan ProLight görüntüleme teknolojisi yazılımı kullanılıyor. Platformun ISP bilgi işlem gücü ve ov64B sensörüyle bir araya getirilen çok çerçeveli birleştirme algoritması ve akıllı gürültü azaltma algoritması sayesinde telefon, çözünürlüğü etkili bir şekilde yumuşatır, vurgu bastırma yeteneğini önemli ölçüde optimize eder ve başarılı gece sahneleri çekmeyi kolaylaştırır.

realme C55’in ikinci kamerası da derinlik sensörü görevi görüyor ve bununla alan derinliği olan fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Daha Fazlası portre modunda yararlanırsınız ve böylece özne ile arka plan arasındaki ayrım güzel bir şekilde yapılır ve derinlik algısı uygun şekilde sağlanır. Bu ortadaki arka kamera ile Full HD çözünürlükte 60 kareye kadar görüntü kaydı yapabileceğinizi de belirtelim.

Çözüm

Açıkçası realme C55 sadece Küçük Kapsül özelliği ile değil daha birçok yönü ile kullanışlı bir akıllı telefon oldu. Telefonu çıktığı günden beri kullanıyoruz ve bu süre zarfında herhangi bir sorun yaşamadık. Segmentinde şık görünümlü tasarımı, hızlı ve geniş 90Hz IPS LCD ekranı, giriş (orta) segment için tatmin edici performansı ile başarılı bir telefon. 5000mAh pil kapasitesi sayesinde uzun pil ömrü ve 33W SuperVOCC hızlı şarj da unutulmaması gereken önemli özelliklerdir. Şu anda realme C55, 128GB versiyonu ile piyasada. 6 bin TL256 GB versiyonu ile 7 bin TLDiyelim ki fiyatlarla bulabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

sirvan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort