Haber

İl Müdürlüğü asansörün düşmediğini söyledi, öğrenciler şikayet etti

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün, Ordu’nun Fatsa ilçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Fatsa Öğrenci Yurdu’na asansörün düştüğünü yalanlamasının ardından olayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, “Dört kız öğrenci 5’inci kattaki asansöre binerek saat 21:27’de asansörden indiler. 5’inci kat koridoru kamera görüntüleri izlendiğinde ise 5’inci kattaki asansöre bindikleri görülüyor. Asansöre binip 5’inci katta asansörden çıktı. 4’üncü kat kamera görüntüleri “Resimde asansör kapısının açılmadığı görülüyor. Bu nedenle asansörün 4’üncü kata düştüğüne dair somut bir delil bulunamadı. Asansörün son bakımı 28 Ekim 2023 Cumartesi günü yetkili firma tarafından yapılmış olup, asansörün yere çarpması veya halatlarının kopması gibi bir durum söz konusu değildir.”

Birgün gazetesinden Onur Durmuş’un haberine göreKazanın ardından hazırlanan polis raporunda asansörün düştüğü açıkça belirtildi.

Tutanaklarda şu ifadelere yer verildi:

“KYK Yurdu’nda yaşanan asansör çarpması olayıyla ilgili yapılan anons üzerine ekiplerin olay yerine gelmesinin ardından, içinde 4 kişinin bulunduğu asansörün hızla 5’inci kattan 3’üncü kata indiği, kişilerin mahsur kaldığı sözlü olarak belirtildi. 3’üncü katta bulunan içeride bulunanlar arkadaşları tarafından dışarı çıkartılırken, yaklaşık 5 saniye sonra asansör bodrum katına düştü, asansörde 4 kişi vardı, herhangi bir yaralanma yaşanmazken, vatandaşlar da korktu. Sinir krizi geçiren şahıslar, 112’yi arayarak Fatsa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yapılan sözlü görüşmede şahıslar, KYK Yurt yönetimine suç duyurusunda bulunarak, öyle olduklarını beyan ettiler. Yurt Müdürüne bilgi verildiği gibi ifadesinin alınması ve asansörle ilgili bilirkişi raporu alınması/hazırlanması yönünde bilgi verilmiş ve talimat alınmıştır.Konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir; Kaymakam ve İlçe Emniyet Müdürü eşliğinde öğrencilerle rastgele görüşme yapılarak. Herhangi bir gerginlik yaşanmadı.”

Yurt Müdürü Salim Sadan, güvenlik görevlilerinin yerinde bulunmadığının tespit edildiğini ve kendi bünyelerinde soruşturma başlatılacağını söyledi.

haberkaracoban.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu