Haber

İzmir’de KADES Uygulamasıyla Yardım İsteyen Kadın Polis Memurunu Vurdu

İzmir’in Karabağlar ilçesinde ‘KADES’ uygulamasından yardım isteyen 4 çocuk annesi BK, kısa sürede evine gelen polis ekibi tarafından polis merkezine götürülerek ifade verdi. Şikayetçi olmadığı öğrenilen BK, yaşanan tartışmanın ardından kendisini evine bırakan polis memurunu, aldığı silahla vurarak yaraladı. Olayın ardından sosyal medyada BK’nin, polis memurunu kendisine saldırdığı için vurduğunu belirten görüntüler ortaya çıktı.

Olay, saat 23.00 sıralarında Uzundere Mahallesi 6002 sokak TOKİ Konutları’ndaki bir apartmanda meydana geldi. İlk eşinden 4 çocuğu bulunan ve ikinci evliliğinde ciddi anlaşmazlıklar yaşadığı öğrenilen BK, eşinden ayrılmak için boşanma davası açtı. Boşanma davası cuma günü görülecek olan BK’nin, eşinin evine gelmesi üzerine ‘KADES’ uygulamasından yardım istediği iddia edildi. Kısa sürede eve gelen polis ekipleri BK’yi Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Büro Amirliğine götürdü. Burada ifadesi alınan BK, daha sonra eşinden şikayetçi olmadı.

ULAŞIM OLMADIĞI İÇİN YARDIM İSTEDİ

BK, polis merkezindeki işlemlerinin ardından ulaşım sorunu yaşayacağı gerekçesiyle polis ekiplerinden yardım istedi. BK polis aracına bindirilerek adresine götürüldü. İddiaya göre BK araçtan indiğinde kendisini bırakan polis memurundan daireyi kontrol etmesini istedi. Bunun üzerine polis memuru SA, BK’ye eşlik ederek onu apartmanın birinci katındaki dairesine götürdü. BK, henüz belirlenemeyen bir nedenle kapı girişinde tartıştığı polis memuru SA’nın beylik tabancasını aldı. Daha sonra ateş açarak SA’yı belinden vurdu. Yaralı polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, BK evine girdi.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNE ‘POLİS VURULDU’ İDDİASI YAPILDI

Olayın ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne çok sayıda ‘Polis vuruldu’ ihbarı yapıldı. Bunun üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru SA’yı (50) yaralı olarak buldu. Sağlık görevlileri tarafından belinden tabancayla vurulduğu belirlenen SA, ilk müdahalenin ardından ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan polis memuru SA’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Yapılan incelemede saldırıyı gerçekleştiren kişinin geçtiğimiz günlerde KADES uygulamasından yardım çağrısında bulunan BK olduğu belirlendi. Polis grupları tarafından gözaltına alınan BK, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

‘POLİS’İ VURDUM’ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Polis memuru SA’yı vurarak evine giren BK’nin sosyal medyada yaptığı paylaşım ortaya çıktı. BK, paylaşımında polis memurunun kendisine saldırdığını ve bu nedenle vurduğunu itiraf ettiği ifadelere yer verdi. Ayrıca BK’nın polis memurlarının karakola götürülürken çekilmiş görüntülerini ve karakolda konuşma yaparken kaydettiği görüntüleri paylaştığı görüldü. BK ayrıca bir süredir antidepresan ilaç kullandığını da ifadelerinde yazdı.

POLİSİN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Evli ve iki çocuk babası olan SA’nın Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındığı, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis memuru SA’nın tedavisinin ardından ifadesinin alınacağı bildirildi.

asarcik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu