Haber

Kan Kanseri Tedavisinde Başarı Oranını Yüzde 90’a Çıkaran Tedavi Yöntemi Bulundu!

İsrail’in Hadassah Üniversitesi Tıp Merkezi’ndeki uzmanların geliştirdiği yeni tedavi yöntemiyle kan kanserinin yüzde 90’ı yenilebiliyor. Bu mucizevi tedavinin çok yakında dünyanın diğer bölgelerinde de uygulanacağından bahseden araştırmacıların sunduğu işlemin detayları içeriğimizde.

Kaynak:https://mymodernmet.com/multiple-myel…

Kan kanseri veya lösemi, kemik iliğindeki kök hücrelerin çeşitli nedenlerle gelişiminin durması ve kontrolsüz bir şekilde çoğalması ile ortaya çıkar.

4 farklı tipi bulunan lösemi, tedavi edilmediği takdirde önemli sorunlara yol açabilmektedir.

İsrail’in Hadassah Üniversitesi Tıp Merkezi, genetik mühendisliği teknolojisini kullanarak kan kanserini tedavi etmenin başarılı bir yolunu geliştirdi.

Yakın zamanda multipl miyelom kanseri geçirmiş hastalarının tedavisinde %90 başarılı olduklarını açıkladılar. Multipl miyelomun tedavi edilemez bir kanser olduğu düşünüldüğünde, bu inanılmaz bir başarıdır.

Son yıllarda Kudüs hastanesinin kemik iliği nakli ve immünoterapi bölümünde deneysel terapi geliştirilmiştir.

Bu terapi türünde hastanın bağışıklık sisteminin gücünden yararlanılır. Kanser hücrelerini hedef alıp yok etmek için kullanılır.

Hastaneye göre, tedavi edilen 74 hastanın yüzde 90’ında kanser belirtileri ve semptomları azaldı.

Bu, kan kanserinden muzdarip insanlar için inanılmaz bir haber olsa da, olumlu bir sonuç için onlara bir umut ışığı da veriyor.

Üniversitenin bölüm başkanı Profesör Polina Stepensky, şu anda dünyanın dört bir yanından bu deneysel tedaviyi arayan 200’den fazla hastanın bekleme listesinde olduklarını söylüyor.

Tedavinin karmaşıklığı nedeniyle, haftada sadece bir hastanın tedaviye erişimine izin verilmektedir.

Bahsi geçen tedavi formülü olan CAR-T onlarca yıldır var olmasına rağmen her zaman maliyetli görüldüğü için tercih edilememiştir.

Hadassah’taki kapsamlı araştırma sayesinde, tedavi maliyeti önemli ölçüde düşürüldü ve tedavi daha erişilebilir hale getirildi.

Araştırmacılar, tedavinin yakında dünyanın diğer bölgelerinde de mevcut olacağından umutlu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu