Ekonomi

KOTEV, afetlerde sanal gerçeklikle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek

Belma A. ÖZGEN

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde Kocaeli Ticaret Odası’nın Kocaeli Valiliği’nin uyumuna önemli katkılar sağladığını söyleyen Tesir Akademi Yöneticisi ve KOTO 18’inci Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Fatih Özcan, teslim aldıkları KOTEV projesinin detaylarını DÜNYA’ya anlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden afet farkındalığına yönelik hibe.

Kocaeli Ticaret Odası Eğitim Vakfı (KOTEV) ile 3 ortakla yürütecekleri ‘Afet Bilinciyle Geleceğe Umutla Bakıyoruz’ projesi kapsamında ilk olarak afet grubu kuracaklarını açıklayan Fatih Özcan, Özel KOTO Arslanbey OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk olarak Kocaeli İtfaiye binasında veya KOTO genel müdürlük binasında afet grubu kuracaklarını kaydetti.

Ekip oluşturulup eğitimler tamamlandıktan sonra sempozyum düzenleyeceklerini belirten Fatih Özcan, KOTO bünyesindeki patronları deprem konusunda bilinçlendirmek, iş yerlerinin ne kadar hazır olduğunu görmek için oluşturulan projenin amacının bu olduğunu söyledi. deprem için, afet sonrası yapılması gerekenler ve yasal sorumlulukların neler olduğunun netleştirilmesi projenin amacıdır. Amaçlarının afetlerin sosyal ve ekonomik etkilerini en aza indirmek ve afet bilincini yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

KOTEV projesinde artırılmış ve sanal gerçeklik ile doğal afet simülasyon yazılımı ve VR gözlüğün kullanılacağını anlatan Fatih Özcan; Bununla Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini, deprem, sel ve yangın için afet senaryosu oluşturacaklarını ve sanal camlar aracılığıyla tüm proje paydaşlarıyla paylaşacaklarını kaydetti.

Sanal gerçeklik gözlüğü takıldığında adeta bir felaket yaşıyormuşçasına etkisinin hissedileceğini anlatan Fatih Özcan, bu konuda başta Japonya olmak üzere yurt dışı örnekleri inceleyerek projelerini geliştirdiklerini söyledi. Oda üyelerine günlük veya birkaç gün sanal afet gözlüğü kullandıracaklarını anlatan Fatih Özcan, geniş bir kitleye aktararak farkındalık yaratabileceklerine inandıklarını söyledi.

habereskil.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu