Haber

Küresel Yumuşak Güç Zirvesi 2023 Londra’da düzenlendi

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska, Ukrayna’nın ve dünyanın Rusya’ya karşı yumuşak güç kullanarak karşılık verdiğini belirterek, “Savaştan sonra tüm dünyada yaşayan Ukraynalılar yumuşak gücün elçisi oldular. Bizim dilimiz, o büyükelçi oldu. Ukrayna’nın birçok ülkesinde “Ukrayna dili kullanılmaya başlandı. Artık dünyadaki birçok insan Ukraynalıların Rus olmadığını anladı.” dedi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Küresel Yumuşak Güç Zirvesi 2023’e Zelenska’nın yanı sıra Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson da katıldı.

Zelenska, tepeye gönderdiği görüntülü mesajında, Rusya’nın Ukrayna’ya fırlattığı roketlerin sadece Ukraynalıları değil tüm uluslararası kamuoyunu, insanlığı ve temel insan haklarını tehdit ettiğini belirterek, “Ancak çok önemli bir olay oldu ve bizi de buraya getirdi. Hatta saldırgan bile bizi buraya getirdi.” karşılık olarak yumuşak olmalarını beklemiyordu. Güç verdi.” söz konusu.

Dünya tarihinde ilk kez yumuşak gücün bir orduya karşı harekete geçtiğini vurgulayan Zelenska, “Ukrayna’da ve dünyada milyonlarca insan, silahlı işgale iş birliği, dayanışma, insanlık ve destekle karşılık verdi. Küresel Yumuşak Güç Endeksi’nde geçen yıl 122 ülke arasında en yüksek puanı alan Ukrayna oldu. dedi.

“Ukrayna halkı yumuşak gücün elçisi oldu”

Zelenska, Rusya-Ukrayna savaşının ardından dünyanın ilk kez Ukrayna tarihini Sovyetler Birliği ve Rus emperyalizminin tarihi olarak değil, dünya tarihinin bir modülü olarak öğrenmeye başladığını söyledi.

Olena Zelenska, “Savaştan sonra dünyanın her yerinde yaşayan Ukraynalılar yumuşak gücün elçisi oldular. Bizim dilimiz Ukrayna’nın elçisi oldu. Ukraynaca birçok ülkede kullanılmaya başlandı. Artık dünyada birçok insan Ukraynalıların ne olduğunu anladı. Ruslar değil.” dedi.

Zelenska, savaş ve ekonomik zorluklara rağmen Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen uluslararası programlara ve birçok farklı platforma katıldığını, bu programlar sayesinde ülkelerindeki durumu dünyaya duyurduklarını ifade etti.

Zelenska, “Bu nedenle Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yıldönümünü farklı tanımlıyoruz. Bu yıl direnişin, birliğin ve yüreğin yıldönümü. Bu sadece silahlı yasal savunma değil, aynı zamanda yumuşak güç” dedi. sözlerini kullandı.

“Hiçbirimizin askeri kıyafetlerin asılı olduğu bir gardırobu yok”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, bir görüşle katıldığı zirvede, Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgal etmesiyle yumuşak gücün değerini anladıklarını ve karşı argümanlarını bu şekilde ortaya koyabileceklerini anladıklarını söyledi.

Kuleba, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte “kötülüğün iyilik için savaşı” gibi güçlü bir hikayenin ortaya çıktığını belirtti. söz konusu.

“Gerçeği söyleriz ve gerçek satar.” Kuleba, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın medyada en çok tartışılan savaş olduğunun da altını çizdi.

Kuleba, Devlet Reisi Zelenskiy’i savaşın başından beri üniformalı olarak sergilemenin planlanan bir halkla ilişkiler çalışması olmadığına da değindi. “Dışişleri Bakanıyım. Tek bildiğim kravatlar, takım elbiseler ve kol düğmeleriydi. Savaş başladığında, gündelik kıyafetler giymenin nasıl bir şey olduğunu bilmediğimi fark ettim.” ifadelerini kullandı.

“Meta’nın özellikle standartlarla çok ilgisi var”

Bilgi ve söylem savaşı içinde olduklarını belirten Kuleba, sosyal medyanın da bir savaş alanı olduğunu belirterek, “Savaşta ciddi bir mücadele vermek istiyorsanız sosyal medyada savaşmalısınız. Bu alan ciddiye alınmalı. .” söz konusu.

Kuleba, sosyal medyada da Ukrayna’ya yönelik yanlış bir tutumun olduğunu belirterek, “Özellikle Meta’nın (Facebook, WhatsApp, Instagram) standartlar konusunda çok işi var. Standartlar gereği Ukraynalı kullanıcılar bazı paylaşımlarda engelleniyor. Çünkü protokolleri var. Bir noktayı gözden kaçırıyorum: “Saldırgan ve kurban arasındaki bir savaşta eşit taraflar yoktur. Burada bir iyi taraf bir de kötü taraf var. İyilerden yanaysanız, savaşta da iyilerden yana olmalısınız ve tarafsız kalamazsınız.”

Johnson: “Süper güç olmak istiyorsanız kapitalizme ve demokrasiye ihtiyacınız var”

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yumuşak güç ve demokrasinin önemine dikkat çekerek burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“İngiltere gibi üstün bir güç olmak istiyorsanız, ikisine de ihtiyacınız var. Kapitalizme ve demokrasiye ihtiyacınız var. Demokrasi değerlidir çünkü (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin özgür bir toplumda, özgür bir medyayla yaşasaydı, bu kadar felaket olurdu.” Ukrayna’yı işgal ederken, “Asla hata yapmazdı. Ruslar, özgür medyanın olduğu özgür bir toplumda yaşasaydı, Putin Ukrayna’nın gerçek doğası konusunda asla bu kadar yanıltılmazdı. Putin, Ukraynalıların büyük bir vatansever halk olduğunu ve topraklarının her karışı için savaşacaklarını biliyordu.”

Ukrayna’nın savaşı kazanacağına inandığının altını çizen Johnson, “Ancak bu bir sorun olacak. Azami desteğe ihtiyaçları var ve buna şimdi.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu