Haber

Manisa’da “Türkiye Konuşuyor” toplantısı düzenlendi

Cumhuriyetin 100. yılında Manisa’da Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında “Türkiye Konuşuyor” toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Komisyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Uçum, Manisa Valiliği ve Sivil Dayanışma Platformu tarafından bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, milli ve milli devletlerin küresel güçlerle önemli bir çatışma içinde olduğunu söyledi. dünyanın mevcut durumu.

Uçum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı hakkında şunları söyledi:

“Çünkü cumhurbaşkanı adaylığı ve 2023 seçimlerinde karşılarına çıkacakları aday, halkın iradesiyle cumhurbaşkanının önüne geçemeyeceklerini sandıkta anlamışlar ve anayasa tartışması yaratmak için bu yola başvurmuşlardır. Seçimleri şüpheye düşürmek için bu süreçte.Takvimin başladığı gün yürürlüğe giriyor.Bu ülkede ilk kez ne zaman ortak seçim yapıldı?24 Haziran 2018’de yapıldı.Peki, değil mi? 2023’te ikinci seçim birlikte yapılacak ikinci seçim mi?Çok açık ki Sayın Erdoğan bir kez Cumhurbaşkanı seçildi.” Sistemin başkanı olarak bir kez seçildi. 2018’de başkanlık sisteminin lideri olarak. 2023’te yapılacak seçim ise ikinci cumhurbaşkanlığı seçimi. İkinci kez aday olmak anayasal bir haktır.”

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de şehirlerinde böyle bir toplantı düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Karadeniz, “İçinde bulunduğumuz yüzyıl bizim için çok değerli. Çünkü Cumhuriyetimizin ilk yüzyılı kuruluş ve gelişme dönemiydi ama ondan sonra muasır ülkeler düzeyine yükselecek, her yönden kendi kendine yeten bir ülke haline geleceğiz” dedi. hem bilim hem de teknoloji açısından taraflar.” şeklinde konuştu.

Toplantıda Sivil Dayanışma Platformu Başkan Danışmanı ve Lideri Ayhan Oğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş de birer konuşma yaptı.

Programa Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, il müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve öğrenci kulübü temsilcileri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu