Haber

Meteoroloji’den 6 şehre sarı kodlu uyarı: Şiddetli yağmur bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Kırklareli kıyıları, Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir, Antalya’nın doğu kıyıları, Van’ın batısı Nevşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Adana, Hatay, Osmaniye, Bitlis, Batman, Siirt çevreleri ile Diyarbakır’ın doğusu aralıklı yağmurlar yaşayacak.

yağış; Batı ve Doğu Karadeniz Bölgeleri’nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde ağırlıklı olarak yağmur ve sağanak, sulu kar ve kar yağışı bekleniyor. Yağışların yerel olarak Batı Karadeniz ve Sakarya çevrelerinde, Doğu Karadeniz ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji; Bolu, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce için sarı kodlu uyarı verildi.

Batı Karadeniz ve Sakarya çevreleri ile Doğu Karadeniz ve Ordu çevrelerinde zamanla şiddetli yağışların yükseldiği yerlerde (5 – 20 cm) yoğun kar yağışları beklendiğinden, kar yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olmak gerekiyor. buzlanma ve don nedeniyle ulaşımda aksamalar, yağış şeklinde yağış ve çığ tehlikesi.

İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sisin yanı sıra buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinin yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli olunmalıdır.

Rüzgarın güneyden kuvvetli ve kısa süreli periyodik fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, kuzey yönlerden Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, kuzey yönlerden Karadeniz kıyıları. Doğu Anadolu ve Orta Karadeniz kıyılarında, ulaşımda olası olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. gerekli.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde yağışla birlikte düşeceği, doğu kesimlerde bir miktar artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öne sürülüyor. (HABER MERKEZİ)

buyukorhanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu