Haber

Minik hatıralar hocasının hocasını unutmadı

Ömrünü hafız yetiştirmeye, milletin çocuklarına ilim ve irfan aşılamaya adayan Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, geçen yıl 23 Haziran 2022 tarihinde vefat etti.

Yetiştirdiği hafızların talebeleri ve hocaları, vefatının yıl dönümünde onu unutmadı. Bayrampaşa Yeşil Cami Fen Hizmet Vakfı’na bağlı Arnavutköy Taşoluk Yeşil Cami Kur’an Kursu öğrencileri, merhum hocayı anarak dualar okudu.

‘BU KURUMLAR BİZE ULEMA TARAFINDAN MİRAS OLDU’

Yeşil Cami Kur’an Kursu Bakım Derneği Başkanı Bahattin Ustaosmanoğlu, küçük hatıralar eşliğinde hatimler okunarak duaların yapıldığı anma töreniyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bahattin Ustaosmanoğlu şunları söyledi:

“Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin vefatının yıl dönümünde burada toplandık. Bu toplantı yıl boyunca her Cuma sabahı tekrarlanır.



Bu hizmetler ve bu kurumlar bizlere büyüklerimiz, hocalarımız ve ulema tarafından bırakılmış ve ümmetin çocuklarına sunulmuştur. Ve bu hizmetlerin dünyanın sonuna kadar devam etmesini temenni ediyorum. Bu hizmetleri devam ettirme sürecindeyiz. Rabbim kolaylık versin.”



‘ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENİ OLDU’

Hafızlığını Taşoluk Yeşil Camii’nde tamamlayan ve İslami ilimler alanında eğitimine devam eden lise öğrencisi Hafız Yusuf Talha Kara,

“Her hafta hatimlerimizi, geçmişimize, hayırseverlerimize, büyüklerimize Yasin-i Şerifleri okuyup hediye ediyoruz. Bizlerin ve hocalarımızın yetişmesinde emeği geçen ve geçen sene aramızdan ayrılan Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye bu ayki okumalarımızı hediye etmek istedik. Bizim hocalarımızın da hocasıydı. Huzur içinde yatsın”sözlerini kullandı.

ONLAR AMCA ÇOCUKLARIYDI

Rahmetli Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, Bayrampaşa Yeşil Camii Kur’an Kursları’nın kurucusu merhum Abdullah Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin de amcasıydı. Küçük hafız yapılan hatimde hem onları hem de bu yolda emeği geçen tüm hocaları unutmadı, dualarına dahil etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu