Haber

Novak Djokovic: En büyük rakibim Alcaraz değil Nadal

Geçen yılı biri grand slam olmak üzere 5 galibiyetle tamamlayan genç yetenek Carlos Alcaraz, kısa sürede tenis dünyasının en çok konuşulan isimleri arasına girmeyi başardı.

Dünyanın 1 numarası Novak Djokovic, uzun bir sakatlık döneminin ardından Arjantin Açık’ı kazanarak sahalara dönen Alcaraz hakkında açıklamalarda bulundu.

Son olarak Avustralya Açık’ı kazanan 35 yaşındaki efsane raket, Alcaraz’ın performansını çok beğendiğini ancak en büyük rakibinin İspanyol tenisçi Rafael Nadal olduğunu söyledi.

“Bu kadar kısa sürede formunun zirvesine çıkabilmesi inanılmaz”

Sırbistan’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Djokovic, şunları söyledi:

“Sakatlıkları nedeniyle aylarca oynayamamasına rağmen Carlos, kusursuz bir seviyede oynamaya devam ediyor. Bu kadar kısa sürede formunun zirvesine çıkabilmesi inanılmaz. Bu, olgun oyuncuların ayırt edici özelliği. O kadar uzun bir tecrübeye sahip olmadığı için çok genç yaşta hem sahada hem de kortta forma giyiyor.” Ne kadar olgun olduğunu dışarıda gösterdi. O mükemmel bir çocuk ve çevresinde güzel bir çalışma grubu var. Aldığı tüm başarıları hak etti. Tenise yeni bir güç ve heyecan kattığını düşünüyorum. Çok dinamik bir oyuncu ve karakter. Bu, herkesin onu sevmesini kolaylaştırıyor.”

“Nadal en büyük rakibim olmaya devam edecek”

Alcaraz’ın artık en büyük rakibi olmadığını belirten Novak Djokovic, şunları söyledi:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu