Haber

Ordu’da denizde bulunan cisim SAS ekipleri tarafından imha edildi.

ORDU’nun Altınordu ilçesinde denizde bulunan cisim, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) ekipleri tarafından denizde kontrollü bir şekilde imha edildi.

Olay, dün saat 14.00 sıralarında ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi sahilinde meydana geldi. Kıyıda yürüyen vatandaşlar, denizde bir cisim olduğunu fark etti. Mayınlardan endişe duyan vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi verdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi. Bölge güvenlik şeridi ile çevrildi ve geniş önlemler alındı. Olay yerine çağrılan bomba imha görevlisi akıntıyla kayalara çarpan cismin yanına giderek inceleme yaptı. İncelemenin ardından cisim halatla karaya çıkarıldı.

DENİZDE TAHRİP EDİLMİŞTİR

Nesneyi incelemek için SAS’ın uzman grupları gönderildi. 1 yüzbaşı ve 3 astsubaydan oluşan SAS ekipleri özel kıyafetleriyle sahaya çıktı. Bu sırada çevredeki konutlar tedbir amaçlı boşaltıldı. Olayı araştıran ekipler, tekneyi kıyı güvenlik botuna bağlayarak karadan yaklaşık 2 kilometre açıkta çekerek denizde imha etti.

ayrancihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu