Haber

Palworld Başarısını Neye Borçlu?

Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, Ocak ayının en çok konuşulan oyunlarından biri olan ve Steam’de fırtınalar estiren Palworld’ün başarısının nedenlerini değerlendirdi.

19 Ocak’ta piyasaya sürülen ve çıktığı anda büyük bir oyuncu kitlesine ulaşan Palworld, o kadar büyük bir ses getirdi ki, bu tür oyunlara ilgisi olmayan oyuncuların bile ilgisini çekmeyi başardı. Açıklanan son rakamlara göre Palworld, yaklaşık 10 günde 8 milyon adet satarak büyük bir satış başarısı elde etti. Ayrıca oyunu aynı anda 2 milyondan fazla kişinin oynamasıyla Steam tarihinde ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. (PUBG 3,5 milyon gibi devasa bir sayıyla ilk sırada yer alıyor.)

Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, Palworld’ün başarısının arkasında doğru bir formülün yattığını belirtiyor. Oyuna baktığımızda Pokemon’a oldukça benzeyen bir yapı görüyoruz ve Nintendo da bu konuda araştırmalarına başlamış durumda. Palworld’ün üreticisi Pocketpair, Pokemon konseptine bağlı kalmakla kalmamış, aynı zamanda farklı türlerden çeşitli özellikleri de oyuna eklemiş. Örneğin kendinize ait bir kulübeniz olabilir. Bunu başarmak için birçok oyunda kullanılan kaynak toplama mekaniği yeniden devreye giriyor: Doğada tahta, taş ve diğer malzemeleri toplamak için vakit geçiriyorsunuz. Üstüne üstlük hayatta kalma mekanikleri de ekleniyor ve aç olduğunuzda yemek yemeniz gerekiyor. Dolayısıyla haritanın bir ucundan diğer ucuna sadece yaratık avlamak için gitmek yerine, farklı şeyler yapılarak oyuna çeşitlilik getirildi ve bu da son derece işe yarıyor.

İlginç olan ise Palworld’ün aslında içerdiği tüm özellikleri ortalama düzeyde sağlıyor olması. Hiçbir özellik devrim niteliğinde veya gereksiz derecede sıkıcı değildir. Bunlar, çok çeşitli yaratıkları ve silahları kullanabilme gibi daha da bağımlılık yaratan oyun özellikleriyle birleştiğinde, her seviyeden oyuncuya hitap eden, anlaması ve ustalaşması kısa süren, görselleriyle etkileyici görünen bir oyun, ortaya çıkıyor ve “gündelik” dediğimiz çok sayıda oyuncu oyuna ilgi duyuyor. ilgisini artırır.

Özetle Palworld, hem her türden oyuncuya hitap eden kolay kullanımlı yapısıyla, hem de günümüzde yükselen “herkes bunu konuşuyor, ben de orada olmalıyım” şeklindeki “hype” ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. “. Pairpocket’in şimdiden büyük bir kâr elde ettiği açık, ancak oyunun uzun vadeli bir başarıya sahip olup olmayacağını yalnızca zaman gösterecek…

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ahmetliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu