Haber

Pentagon Sözcüsü, Wagner Grubu Kurucusu Yevgeny Prigojin’in Ölümüne İlişkin Açıklamada Bulundu

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin’in ölümü üzerine, “Wagner grubu esas itibarıyla sona erdi.” söz konusu.

Sözcü Ryder, günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda yer alan bir gazeteci, Kuzey Kore’nin geçen yıl Wagner’e silah sattığı tezini hatırlatarak, “Wagner ile Kuzey Kore arasındaki silah anlaşmasının bittiğine inanıyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Wagner’in kurucusu Prigojin’in ölümüne değinen Ryder, “Burada asıl önemli olan Wagner grubunun bittiğidir. Dolayısıyla müzakere olmadığını söyleyebilirim.” sözlerini kullandı.

Wagner’in bir dönem Rusya-Ukrayna Savaşı’nda en etkili faktör olduğunu belirten Ryder, “Rusya, İran ve Kuzey Kore gibi zalim rejimlerden mühimmat veya silah almaya çalışıyor.” dedi.

Ryder, Kuzey Kore’ye Rusya’ya herhangi bir silah sağlamaması yönündeki davetini yineledi.

Rusya, Prigojin’in uçak kazasında öldüğünü doğruladı

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’ndan (Rosaviatsiya) 23 Ağustos’ta yapılan açıklamada, aralarında Prigojin’in de bulunduğu özel jetin Tver’de düşmesi sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamaya göre uçağın yolcu listesinde Prigojin’in asistanı ve Wagner’in kurucularından Dmitriy Utkin ile Sergey Propustin, Yevgeniy Makaryan, Aleksandr Totmin, Valeriy Cekalov, Nikolay Matuseyev yer aldı.

Rusya Soruşturma Komitesi 27 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, Tver bölgesinde özel jet kazasında ölenler arasında Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin’in de bulunduğunu doğruladı.

Prigojin’in cenazesi St. Petersburg’da düzenlendi. St. Petersburg’daki mezarlıkta defnedildiği bildirildi.

haber-bozdogan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu