Haber

TBMM’de 10 genel başkan! İşte milletvekili seçilen parti liderleri

28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy sayım süreci sona erdi. İşte meclise girmeye hak kazanan cumhurbaşkanları…

BAHÇELİ VE YAPICIOĞLU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeniden Osmaniye’den milletvekili seçilirken, sandıkların açılma oranı yüzde 55 oldu. Cumhur İttifakı’nda AK Parti listesinden İstanbul 3’üncü Bölge 4’üncü olağan milletvekili adayı olan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da milletvekili olmaya hak kazandı.

DSP KURŞUN AKSAKAL

İstanbul 2. Bölge’de 4. sıradan aday gösterilen DSP Genel Lideri Önder Aksakal da milletvekili seçildi.

TESLİMAT SEÇİLMEDİ

Cumhur İttifakı içinde yer alan Büyük Birlik Partisi kendi listesiyle seçime girerken, İstanbul 1. Bölge 1. olağan adayı olan Genel Başkan Mustafa Destici seçilemedi.

ERBAKAN MECLİS’TE

Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yine kendi listesiyle ittifak yaparak İstanbul 2. Bölge 1. milletvekili seçildi.

MUSTAFA SARIGÜL

Millet İttifakını oluşturan partilerin liderleri milletvekili adayı olmazken, ittifak içinde CHP listesinden Erzincan 1. milletvekili adayı olan Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül de milletvekili adayı oldu. bir milletvekili.

Emek ve Özgürlük İttifakı

Emek ve Özgürlük İttifakı’nı oluşturan partilerden Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı İbrahim Akın, İzmir 2. Bölge’den milletvekili olmaya hak kazanırken, diğer Eş Genel Başkan Çiğdem Kılıçgün Uçar, İstanbul 1. Bölge’den seçildi.

ERKAN MECLİS BAŞKANLIĞI

Emek ve Hürriyet İttifakı’nın bir diğer bileşeni olan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul 3. Bölge’den milletvekili olmaya hak kazandı.

HDP EŞ GENEL LİDERLERİ TBMM’DE

Yeşil Sol Parti listelerinden seçilen HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar milletvekili seçildi. Buldan Van’dan milletvekili seçilirken, Sancar Şanlıurfa’dan milletvekili olmaya hak kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu