Yaşam

11. Engelsiz Filmler Festivali başladı

Puruli Kültür Sanat’ın düzenlediği 11. Manisiz Sinema Festivali, “Kerkenez” (Kes) ve “Elveda Yabancı” sinemaları ile Kısa Sinema Yarışması kapsamındaki filmlerin çevrimiçi gösterimleriyle Ankara Paribu Cineverse ANKAmall’da gerçekleştirilecek. eff2023.muvi.com’da. başladı.

Festivalin ilk gününde Kaleydeskop seçkisinde “Elveda Yabancı” (Elveda Yabancı), Parmak İzi seçkisinde Ken Loach’un “Kest” (Kes), Kısa Sinema kapsamında ise Tatiana Skorlupkina’nın “Bo ve Çöp” adlı filmi yer alıyor. Irk. , Nobuyuki Morikawa’nın “Doğum Günü”, Matteo Sanders’ın “Sınırda”, Victor Guilbaud’un “Elveda Gaston” (Adieu Gaston), Selen Örcan’ın “Herkesin Yapabileceği Bir Şey” (Her Şey Gibi), Afsaneh Aghanezhad ve Vali Bagheri’nin “Çocuk İçin” Hiç Doğmamış”, Demir Özcan’ın “İstanbul İstanbul” (İstanbul İstanbul), Dorentina Imeri’nin “Kardeş”, Slouli Houcem’in “Şartlı Arzu”, Negah Sohrabi’nin “Öteki”, Alireza Kazemipour’un “Bölünmüş Uçlar”, Burak’ın “Acı” Oğuz Saguner, Yotam Knispel’in “Aşkın Hiçbir Şeyi Yok” ve Jana Nedzvetskaya’nın “Uyuyan Güzel” filmleri gösterildi.

Engelsiz Sinema Festivali, 26 Ekim’e kadar Ankara’da Paribu Cineverse ANKAmall ve Goethe-Institut salonlarında seyirciyle buluşacak. Festivalin “Kısa Film Yarışması” kapsamındaki 14 film, 20-26 Ekim tarihleri ​​arasında Türkiye genelinde online olarak izlenebilecek. eff2023.muvi.com.

FESTİVALDEKİ TÜM GÖSTERİMLER ERİŞİLEBİLİR

Festival programındaki tüm gösterimler sesli anlatımlı ve detaylı altyazılı olarak izlenebilecek. Gösterimlerin ardından sinema ekipleriyle yapılacak röportajlar, forumlar ve atölyelerde işaret dili tercümesi yapılacak. “Çocuklar İçin” bölümü dışındaki tüm gösterim ve etkinlikler İngilizce olarak da izlenebilecek.

Festivalde yer alan “Çocuklar İçin” bölümü dışındaki tüm sinemalar Turkcell Dream Companion uygulaması üzerinden sesli anlatımla izlenebilecek. Ayrıca festivalin gösterim mekanları da bu yıl erişilebilir hale gelecek ve görme engelli katılımcılar, profesyonel asistanlarla bağlantı kurarak, manzara eşliğinde rehberlik alabilecek. (KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu