Haber

Başkan Soyer, Kemeraltı’nda devam eden çalışmaları inceledi “Kemeraltı’nın 50 yılını kurtarmak için çalışıyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak-Kadifekale ortasındaki tarihi aksı canlandırmak ve 24 saat yaşayan bir Kemeraltı oluşturmak için tarihi çarşıda devam eden çalışmaları inceledi. Uzun yıllar sonra kapsamlı bir çalışmanın yürütüldüğü Kemeraltı’nda esnafla buluşmaya gelen Önder Soyer, “Kemeraltı’nın 50 yılını kurtaracak bir çalışma yürütüyoruz. Tabii çok ağır faturalar ve maliyetler ödeniyor. Çünkü iğne ile kuyu kazmaya benzer. “Birisinin bunu yapması gerekiyordu, o kişi yine bizdik” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Konak ile Kadifekale arasındaki tarihi aksını canlandırmak ve bölgenin cazibesini artırmak hedefi doğrultusunda Kemeraltı’nda altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor. Atık su, yağmur suyu ve içme suyu sınırları, aydınlatma, gergi hatları yenileniyor, yollar beton kaplanıyor ve granit döşeniyor. Önder Tunç Soyer, Kemeraltı çarşısında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek esnafı ziyaret etti. Ziyarette, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hamdi Ziya Aydın, İZBETON A.Ş. Genel Müdür Heval Savaş Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Konak Muhtarı Tamer Yıldırım ve saha çalışmalarına katılan grup temsilcileri eşlik etti.

Tek tek ziyaret edildi
865’inci Cadde’de yürütülen yol düzenleme çalışmasıyla ilgili olarak güzergah üzerindeki dükkanları tek tek gezen Lider Soyer, “Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hem özür dileyip geçmiş olsun istedik. Kemeraltı’nı 24 saat yaşayan bir yer haline getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Esnaftan Soyer’e nazar boncuğu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemeraltı’na yaptığı hizmetleri memnuniyetle karşılayan esnaf, hem Lider Soyer’e hem de gruplara teşekkür etti. Esnaf Hasan Emre Alp, Lider Soyer’e büyük bir nazar boncuğu kolye hediye ederek, “Gözü olanın gözü çıksın. Bize bahar geldi, Kemeraltı’na baharı siz getirdiniz” dedi.
Esnaf Mehmet Çolakoğlu, “Teşekkürler. Birbirimize karşı duyarlı olmamız gerekiyor. Hayırlı olsun” dedi. Önder Soyer, “Bu bizim için en büyük ödül” diye cevap verdi. Esnaf Ahmet Yanık, “Çok güzel bir çalışma oldu. 45 yıldır esnafım, ilk kez bu iş oluyor” dedi. Böyle kapsamlı bir çalışma gördüm” dedi.

“10 gün kaldı, başka bir Türkiye olacak”
Bazı vatandaşların evlerinde doğalgaz olmamasıyla ilgili sıkıntılarını iletmelerinin ardından konuşan Lider Soyer, “İzmir’e hep ceza verdiler. Ama zaman geldi, değiştireceğiz” dedi. Önder Soyer, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları ve bazı sıkıntıları da hatırlatarak, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere işaret ederek, “10 gün kaldı. değişecek, başka bir Türkiye olacak” dedi.

“Kemeraltı’nı gelecek 50 yıla taşıyacağız”
Gezide çay molası veren Önder Soyer, basın mensuplarıyla görüşmeye geldi. Önder Soyer, “Kemeraltı bu şehrin cevheri, incisidir. Kemeraltı, İzmir’in kalbidir. Dolayısıyla Kemeraltı’nda yapabileceklerimiz azdır. Şu anda yapmaya çalıştığımız şey aslında bir kalp masajı. Yani bu şehrin, Kemeraltı’nın sokaklarında dolaşmanın daha sağlıklı olmasını, esnafın ve buraya alışverişe gelenlerin daha memnun olmasını, bu şehre daha çok hayat verilmesini istiyoruz. 50 yıldır halı altına süpürülen, yok sayılan, ihmal edilen, görmezden gelinen her türlü sorunu kökten çözecek, Kemeraltı’nın 50 yılını kurtaracak bir çalışma yürütüyoruz. Tabii çok ağır faturalar ve maliyetler ödeniyor. Çünkü iğne ile kuyu kazmak üzeredir. Birinin bunu yapması gerekiyordu, o kişi yine bizdik. Bu konuda hiçbir şikayetimiz yok. Başta Kemeraltı Esnaf Derneği ve Önderliği olmak üzere sadece vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, anlayış ve sabır diliyorum. Zor bir dönem ama üstesinden geleceğiz. Kemeraltı’nı önümüzdeki 50 yıla en hızlı şekilde taşıyacağız” dedi.

“Vizyonunuzla yürümekten son derece mutluyuz”
Başkan Soyer’in inanılmaz bir risk aldığını belirten Kemeraltı Esnaf Derneği Lideri Semih Girgin, “Altyapı yatırımı yaptınız, kimsenin göremeyeceği, muhtemelen yıllar sonra kimsenin hatırlamayacağı bir yerde. Kemeraltı esnafı size minnettar, biz teşekkür ederiz. Derneğin en büyük gideri belediye ile esnaf arasındaki köprünün yapılması oldu. Bunu sizinle ve grubunuzla birlikte mükemmel bir şekilde yaşadık. Kemeraltı esnafının da değişime ihtiyacı var. Kemeraltı’nı turistik bir kültür merkezine dönüştürme vizyonunuzla yürümekten son derece mutluyuz.”

“Çok güzel bir gelecek bizi bekliyor”
Konak Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım, “Burada emek var. Elin taşın üzerinde. Yıllar sonra da çocuklarımız konuşacak. Sonunun iyi olacağını biliyoruz.” Önder Soyer, “Bizi çok güzel bir gelecek bekliyor” dedi.

Kemeraltı düzenleme çalışmaları kapsamında neler yapıldı?
Dr. Faik Muhittin Adam Sokak (850 sokak), 852, 866, 865 ve Veysel Çıkmazı atık su kanal hududu, yağmur suyu hududu, içme suyu, telekomünikasyon, aydınlatma, elektrik altyapı hatları ve yol gövde kaplamaları tamamlandı.
Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi betonlama işleri tamamlanmış olup, granit taş üretimine başlanmıştır. 847, 847/1 caddelerinde altyapı çalışmaları tamamlanmış olup, temel betonu için tesviye çalışmalarına başlanmıştır. 873, 871, 442, 851, 849, 897 caddelerde altyapı çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 10 bin 100 metrekarelik alanda kazı çalışması yapıldı; 4 bin 950 metrekare alanda taş kaplama tamamlandı.
865 ve 866 sokaklarda altyapı imalatları tamamlanmış olup, elektrik ve Telekom ile ilgili altyapı bordürlerinin rögar kapağı imalatları tamamlanmıştır. Aydınlatma direkleri dikildi, abonelik işlemleri tamamlandı.
Kemeraltı düzenleme çalışmaları kapsamında tüm altyapı bordürleri etap etap yenilenecek ve tarihi mirasa uygun granit taş kaplama yapılacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu