Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılışında konuştu. Erdoğan konuşmasında, helikopter kazasında şehit olan iki polis memuruna başsağlığı dileklerini ileterek, depremin yaralarını sarmak için verdikleri sözü hızla yerine getirdiklerini ve deprem şehirleri tamamen yeniden canlandırana kadar rahat etmeyeceklerini söyledi.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ilden biri olan Gaziantep’e, Şehir Hastanesi ve Şahinbey Millet Camisi’nin açılış töreni ve deprem evlerinin hak sahiplerine teslimi için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sahipleri, Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılışında konuştu. . Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopter kazasında şehit olan iki polis memuruna başsağlığı diledi ve deprem şehirleri tamamen sarsıncaya kadar rahat etmeyeceklerini söyledi.

“Helikopter kazasında şehit olanlarımıza rahmet diliyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sevgili Gaziantepliler, Nurdağı ilçemizden acı bir haber aldık. Kazada maalesef bir helikopterimiz imha oldu, 2 pilotumuz da şehit oldu. Teknisyenimiz yaralandı. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Yaralı teknisyenimizin tedavisi hastanemizde devam ediyor. Kendisine acil şifalar diliyorum.”

“Söz verdikse yerine getiririz”

Verilen sözleri yerine getirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Resmi açılışını yaptığımız Gaziantep Şehir Hastanemizin hayırlı olmasını diliyorum. Görüyorsunuz işi, söz verdikten sonra yapacağız. Sadece laf değil, bu tür çalışmalar Gaziantep’e yakışıyor” dedi. 680 bin metrekare olan hastanemiz 1.875 yatak kapasiteli olup 4 yataklıdır.” 1.500 araçlık otoparkıyla sizlere hizmet verecek. Bugün hastanemizin iletişim kavşağını açıyoruz. Burası bölgenin çekim merkezi olacak. Bu hastaneler sayesinde bölgede sağlık alanında herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız. Hastanemizin resmi açılışıyla birlikte tüm eksikliklerimiz tamamen ortadan kalkmış olacak. Sağlık Bakanlığımız eksikleri kısa sürede tamamlayarak bu sorunu çözecektir. “Bugün İslahiye’ye sisten dolayı gidemedik. Oradaki açılışımızı da merkezden açacağız” dedi.

“Deprem şehirlerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar dinlenmeyeceğiz.”

Deprem şehirlerini tamamen ayağa kaldırana kadar rahat etmeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere bu vesileyle Allah’tan rahmet diliyorum. Yaraların sarılması için sözümüzü hızla yerine getiriyoruz. İlk konutları hak sahiplerine teslim ediyoruz. Deprem şehirlerimizi tamamen canlandırana kadar dinlenmeyeceğiz. Sanayi şehri Gaziantep Büyümesini dev adımlarla takip ediyoruz. 31 Mart akşamına hazır mıyız? Halk olarak İttifak, umarım el ele vererek, Gaziantep’te yeni bir dönemin başlamasına hazır mıyız? Yaptığımız yatırımlarla kalkınmayı desteklemeye devam ediyoruz. Gaziantep, ekonomisiyle bölgesel bir merkez haline geldi. Bu süper eseri bir araya getiren her şey” Kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu çalışmadan onur duydum” dedi.

“Şehir hastanelerimiz tüm imkanların bir araya geldiği sağlık üsleridir.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “6 Şubat’ta bir yıl geçecek. Devletin tüm kaynakları sizler için seferber oldu. Millet devlet bir bütündür. Depremde kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum. Vereceğimiz hizmetler ihtiyaçlarınızı karşılamak bizim sorumluluğumuzdur.Gaziantep’e 22 milyar dolarlık sağlık yatırımı yapıldı.” Sağlık çalışanlarının sayısı sekiz kat arttı. Nurdağı ve Oğuzeli hastanelerimizi 3 ay içerisinde hizmete açacağız. Önümüzdeki dönemde yeni sağlık yatırımlarımıza devam edeceğiz. Şehir hastanelerimiz tüm imkanların bir araya geldiği sağlık üsleridir. Türkiye’nin 1.875 yatak kapasitesi var. Bu hastane bu hastaneyi Gaziantep’e hak ediyor “Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu