Haber

Prof. Dr. Ahmet Ercan: İnşaatın kaldırılması lazım yoksa yeni katliamlar yaşanacak

Sarsıntı uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, en az 53 bin kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depreminin merkez üssü Maraş’ta incelemelerde bulundu.

Prof., kentte yaptığı gözleri X (Twitter) hesabında paylaştı. Dr. Ahmet Ercan çarpıcı fotoğraflar paylaşarak hayati uyarılarda bulundu.

Ahmet Ercan’ın açıklamaları şöyle:

* Dün Kahramanmaraş’taydım; Şehir, Ahir Dağı’nın kalbinde, eteklerinde Bağlar denilen yerde kurulmuştur. Alpaslan Türkeş, Trabzon, Azerbaycan sokaklarında 8-10 katlı, sağlam binalar sağlam zemin üzerinde duruyor. Kötü şeyler yıkıldı. Bu bir katliamdır (cinayettir)! Başka hangi Anadolu şehirleri böyle?

* Kahramanmaraş ovası verimli, ıslak tarım toprağıdır. Tıpkı Gaziantep ve Adıyaman gibi. Buradaki tüm inşaatların kaldırılması gerekiyor. Aksi takdirde yeni katliamlar yaşanacaktır.

*Kahramanmaraş’ta yaşandı. Kırılacak yer kalmadı. Küçük, yıkıcı olmayan depremler ve depremler olabilir. Ancak yıkıcı bir deprem beklemiyorum.

* Kahramanmaraş’ta Ahir Dağı’ndaki yeni yerleşim yerlerinde herhangi bir yıkım yok. Zirvelere ve dağlara yerleşin ve tarım alanlarıyla beslenin. Doğaya karşı hareket edemezsiniz.

* Adıyaman; Bitlis Kenet hattı üzerinde, Arap Kalkanı’nın kuzeybatı alnında, Avrasya ve Anadolu kıtalarının sınırında, Doğu Anadolu Fayı’nın güney tarafında, Adıyaman Fayı üzerinde yer alır. Ancak bu bölgedeki gerginlik azaldı. Büyük bir şok beklemiyorum.

* Kahramanmaraş’ta TOKİ, Ahir Dağı’na 10 bin sağlam konut inşa ediyor. TOKİ konutlarına güvenmeleri lazım. Yer seçimi doğru, yapılar sağlam ve elde edilmesi de ucuz. Şu anda teslim edilen bir şey yok. Depreme tanık olanlar sahte konutlarda kalıyor. Hayat normalleşti. Sürey gün geçtikçe acıyı unutturuyor.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu