Haber

İsrail güçleri Batı Şeria’da biri çocuk 4 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu onlarca zırhlı askeri araçla Cenin’e baskın düzenledi.Baskında İsrail keskin nişancıları da bazı konutlara konuşlandırıldı.

İsrail güçleri, baskına tepki gösteren yerel Filistinli gençlere gerçek mermi, gaz ve ses bombalarıyla karşılık verdi.

Bölgede İsrail askerleri ile Filistinli isyancılar arasında da şiddetli çatışmalar yaşandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre,Cenin’de düzenlenen saldırıda İsrail askerlerinin gerçek mermilerle 1’i çocuk 4 Filistinli’yi öldürdüğü, 42 Filistinli’yi de yaraladığı belirtildi.

Açıklamada, hayatını kaybeden Filistinlilerin 15 yaşındaki Ahmed Yusuf Sakr ile Khaled Azzam Asasime (21), Kays Jabarin (21) ve Qassam Abu Sariyye’nin (29) olduğu bildirildi.

Yaralılardan 9’unun durumunun ağır olduğu kaydedildi.

7 İsrail askeri yaralandı

Öte yandan İsrail güçlerinin saldırısına karşılık veren Filistinli isyancılar tarafından hedef alınan 7 İsrail askeri yaralandı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Cenin’deki Filistinli isyancılar,Bölgeden çekilen bazı askerlerin bulunduğu zırhlı araca el yapımı patlayıcı ile ateş etti.

Saldırıda zırhlı araçta bulunan 7 askerin hafif ve orta derecede yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, İsrail güçlerinin bölgedeki “hava ve kara operasyonlarını” sürdürdüğü kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan kınama

Türk Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı. “İsrail güçlerinin bugün işgal altındaki Filistin topraklarındaki Cenin kentine düzenlediği baskında aralarında çocukların da bulunduğu 3 Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlinin yaralanmasını şiddetle kınıyoruz. Filistin’e çağrımızı yineliyoruz. İsrail hükümeti Filistinli sivilleri hedef alan ve şiddet sarmalına yol açabilecek bu kabul edilemez eylemlere derhal son vermelidir.”açıklama yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu