Ekonomi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, müteahhitlik firmalarının sorunlarını bakanlıklara iletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 7. Meslek Komitesi üyesi müteahhitlik firmalarının sorunları ve talepleri resmi yazı ile ilgili bakanlıklara iletildi.

Malatya’da faaliyet gösteren tüm sektörlerin depremden etkilendiğini kaydeden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş/Pazarcık ve Kahramanmaraş/Elbistan’da yaşadığımız depremler binlerce insanımızın hayatını kesmiş, geride kalanlar için çok zor yaşam koşulları bıraktı.Bin üyesi var, üyelerimizin yüzde 80’i depremden doğrudan etkilendi.Meslek heyetlerimiz tarafından bize iletilen tüm konu ve talepleri ilgili bakanlıklara iletiyoruz.Devam edeceğiz Son olarak 7. meslek heyetimizin ilettiği hususları ilgili bakanlıklara ilettik.İnceleme noktasında takip edeceğiz.Taahhüt Firmalarımızın yaşadığı bir takım sorunlar ve önlerine çıkan bir takım engeller vatandaşlarımızı doğrudan mağdur etmektedir. Örneğin orta hasarlı binaların güçlendirme projeleri ve inşaatların performans analizleri belediyeler tarafından onaylanmadığı için gecikmeler vatandaşlarımızın konutlarına geç taşınmasına neden oluyor. Bu ve benzeri mağduriyetlerin yaşanmaması adına her platformda konuları dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve TOBB’a gönderilen yazıda, “Deprem sonrası ağır yaralanan mesleklerden biri de müteahhitlik mesleğidir. Odamıza kayıtlı müteahhit firma ve yetkililerin bir takım sorunları ve talepleri bulunmaktadır.

Aşağıdaki sorun ve talepler bakanlıklara iletildi.

” Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi ve yarım kalan binaların performans analizlerinin ilgili belediyeler tarafından incelenerek inşaata ivedilikle devam edilmesinin sağlanması, onay sürecinin hızlandırılması. Deprem sonrası durdurulan imarın yeniden açılması. İmar planlarının yeniden açılması ve yeni kat yükseklikleri Hakediş ödemeleri kesintiye uğramaması için düzenli olarak yapılmaktadır.Yerinde dönüşümü gerçekleştirmek için deprem sonrası artan personel ve ekipman fiyatları kontrol altında tutulmakta ve ek tedbirler alınmaktadır.Öncelik şehir merkezlerine verilmektedir. parsel kayması nedeniyle yapılan ölçümlerde – MALATYA

haber-bor.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu