Haber

Malkara Belediyesi Mart Meclis Toplantısı Yapıldı

5393 Sayılı Kanun’un 20’nci Değişikliğine göre Malkara Belediye Meclisi, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul başkanlığında Mart ayı Meclis Toplantısı gündemini görüşmek üzere 1 Mart 2023 Çarşamba günü saat 16.00’da Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Mart ayı Meclis Toplantısı öncesi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, Malkara Belediye Meclisi’ni ziyaret ederek belediye meclis üyelerine çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Mart Meclis Toplantısı; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin adına saygı duruşunun ardından açılış konuşması, yoklamanın ve meclis gündem maddelerinin okunmasıyla başladı.

Gündemin 1’inci maddesinde yer alan Emlak ve Kamulaştırma Müdürlüğü’nün Hazine Müsteşarlığına ilettiği madde görüşüldü ve oybirliğiyle Plan ve Bütçe Kurulu’na havale edildi.

Orta komisyonun ardından Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 5 Yıllık İmar Programına (Malkara Merkez) ilişkin maddesi görüşüldü ve İmar Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün gündemin 3’üncü maddesinde yer alan 5 Yıllık İmar Programına (Balabancık, Sağlamtaş, Kozyörük) ilişkin maddesi görüşüldü ve oybirliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün gündemin 4. maddesinde yer alan Alışık Mahallesi 155 Ada 1 Parsel Uygulama İmar Planına ilişkin maddesi görüşüldü ve oybirliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. maddesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Ödül Verilmesine Dair Yönetmelik maddesi görüşüldü ve oybirliğiyle Plan ve Bütçe Kuruluna havale edildi.

Orta komisyonun ardından Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. maddesinde Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın 2023 Fiyat Tarifesi Güncellemesine ilişkin maddesi görüşüldü ve oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Kurul ara toplantısının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 7. maddesinde; Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Borçlanma ile ilgili maddesi görüşüldü ve oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Kurul ara toplantısının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 1’inci maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün maddesi görüşüldü ve oybirliğiyle kabul edildi.

Emlak ve Kamulaştırma Müdürlüğü’nün gündem dışı kalan maddesi görüşüldü ve oybirliğiyle kabul edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi ve UYGUN Partili Belediye Meclis Üyelerinin verdiği önergeyle, “Camiatik Mahallesi Leylak Pınar Caddesi’nin adının Alparslan Türkeş Caddesi olarak değiştirilmesi” ve “Gazibey Mahallesi Yavuz Sokak, Sancar Sokak, Yılmaz arasındaki park alanının adının değiştirilmesi” Sokak ve Bilgin Caddesi Fırat Yılmaz Çakıroğlu olarak değiştirildi.değişiklik” maddesi TBMM’ye sunuldu.

Meclise sunulan önergeler oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu