Ekonomi

Redfin hisse senedi hedefi 8 dolardan 7 dolara düşürüldü, nötr not korundu

Pazartesi günü, Redfin Corp. (NASDAQ:RDFN), bir B.Riley analisti tarafından hisse senedi görünümünde bir revizyon yaşadı ve şirketin hisse senedi fiyat hedefini bir önceki 8,00 $ ‘dan bir düşüşle 7,00 $’ a ayarladı ve Nötr notunu korudu. Ayarlama, analistin Redfin’in 2023 dördüncü çeyrek sonuçlarına, gelecekteki görünümüne ve yönetim yorumlarına dayanan güncellenmiş modelini yansıtıyor.

Analist, konut piyasasındaki satış faaliyetlerinin yüksek faiz oranları nedeniyle zorlanmaya devam ettiğini belirtti. Bununla birlikte, planlanan “Redfin Next” in daha fazla pazara yayılması stratejik bir hamle olarak görülüyor. Bu girişimin, şirketin daha yüksek sabit maliyetli bir yapıdan daha yüksek değişken maliyetli bir yapıya geçmesine ve sektördeki en iyi yetenekleri çekmesine yardımcı olması bekleniyor.

Buna ek olarak, Redfin’in turizme yeniden odaklanması ve satış komisyonu iadelerinin yeniden başlatılmasının, dönüşüm oranlarını iyileştirerek hacim büyümesini artırması ve bunun da pazar payı kazanımlarıyla sonuçlanması bekleniyor. Analist ayrıca, ipotekli konut kredisi işlemlerinde artan bağlanma oranı konusunda iyimser olduğunu ifade ederek, işlem hacimleri toparlandıkça bu segment için güçlü bir büyüme öngörüyor.

Bu girişimlere ve bunların orta ve uzun vadedeki potansiyel etkilerine ilişkin olumlu bakış açısına rağmen, yönetimin beklentileri değişti. Şirket artık daha önce öngörüldüğü gibi yılın ilk yarısında değil, 2024 yılı sonuna kadar son on iki aylık bazda pozitif FAVÖK elde etmeyi hedefliyor.

Analist, mevcut hisse senedi seviyelerinde Redfin için risk-ödül profilinin dengeli olduğu sonucuna vardı ve bu da Nötr derecelendirmeyi sürdürme kararını destekliyor. Hisse senedi fiyat hedefi, bu güncellenmiş projeksiyonlara ve piyasa koşullarına uyum sağlamak için 7 $ olarak ayarlanmıştır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu