Haber

Samsunspor’dan deprem bölgesine yardım

SporToto 1. Lig takımlarından Yılport Samsunspor, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde zarar gören vatandaşlar için topladığı can erzaklarını 2 TIR ile bölgeye gönderdi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, deprem bölgesindeki sert kış koşullarında depremzedelerin üşümemesi için hızla Hatay’a 1 tır yastık ve yorgan gönderdi.

Nuri Asan Tesisleri ve Samsun Golf Kulübü’nde bağış toplama alanı da kuran Samsun ekibi, taraftarların getirdiği malzemeleri tırla Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine gönderdi.

Tesislerde kamyonun yüklenmesine yardım eden Samsunspor Teknik Müdürü Hüseyin Eroğlu, sarsıntı faciasının boyutuna dikkat çekti.

Geniş bir alanda şiddetli depremlerin yaşandığını ifade eden Eroğlu, “Kış şartları çok çetin. Allah orada bulunanlara ve yakınlarına sabır ve sabır versin. Bu gibi olaylarda rakamlar durumu tam olarak anlatmıyor. Ancak 10 bin anne evladını kaybetti, 10 bin çocuk anne babasını kaybetti.Kaybolmuş insan gözüyle bakarsanız tablonun ne kadar acı olduğunu görürsünüz.Acıyı tarif etmek mümkün değil.Acıyı anlatmak çok zor. bu kadar geniş bir alanda acil müdahale çok zor olduğu gibi.12-13 milyon insanın yaşadığı bir bölgeden bahsediyoruz.Her evde 3 kişi yaşıyorsa 4 milyon ev yollar kapalı” . Her şey çok zor.” ifadelerini kullandı.

Eroğlu’ndan futbol takımlarına çağrı

Eski öğrencisi Taner Kahriman’ın acı haberini aldıklarını ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

“Yeni Malatyaspor’un genç kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan’ı da kaybettik. Vefat eden antrenörlerimiz ve diğer sporcularımız var. Hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Böyle zamanlarda Türk insanının dayanışma ruhu ortaya çıkar.” Bunu tamamen ortaya koyduk. Bunu İzmir depreminde yaşadık.Acımız hala çok taze. Oradaki insanların ruh halini çok iyi anlıyorum. Volkan Demirel ve eşi Gökhan Zan’ı izledim. Birçok kişinin duygularını tercüme ettiler. Biz futbolcular, futbolcular ve kulüpler bölgenin acısını dindirmek için elimizden geleni yapmalıyız.” Türk futbol tarihinin en büyük seferberliğini futbol üzerinden başlatabilir ve bu insanlara borcumuzu ödeyebiliriz.”

Eroğlu, deprem bölgesine yardımların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu