Haber

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Yerel seçimler Türkiye’nin kazanımlarının devamı için önemli

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin önemine değinerek, “Türkiye’nin 21 yıllık kazanımları var. Bunu hepimiz görüyoruz. Devam etmek için yerel yönetimlerle entegre bir yapı içinde olmamız gerekiyor.” bunlar.” söz konusu.

Yumaklı, beraberindeki heyetle birlikte AK Parti Ümraniye İlçe Merkezi’ni ziyaret ederek partililerle görüştü.

Burada konuşan Yumaklı, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, depremde hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

İstanbul’un çok önemli ve büyük bir şehir olduğunu ifade eden Yumaklı, Ümraniye’nin gücünün, gayretinin ve samimiyetinin tüm vilayete yansıdığını söyledi.

Yumaklı, milletin partisi olarak 21 yıldır bu mücadelenin içinde olduklarını, herkesin davayı daha ileri götürmek ve AK Parti çatısı altında güçlü bir Türkiye inşa etmek için çaba gösterdiğini anlattı.

Artık milletin umutlarına ve hedeflerine odaklandıklarını kaydeden Yumaklı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Zaman zaman ihanetler olmuyor mu? Oluyor. Aramızda olduğunu iddia eden ama aslında bölünmüş olanlar artık ortada, nereye gittikleri belli değil, ne diyorlar?” belirsiz. Bu, davanıza ne kadar inandığınıza bağlı bir bahis. Biz de bu davadan bir santim bile sapmadan, o gerçek dengeyi koruyan biri var. O da Sayın Cumhurbaşkanımız. Üzüldüğümüzde, endişelendiğimizde. Zaman zaman bir lider olarak bunu yapmadı ve bize doğru yönlendirmeler yaptı.Bu samimiyetin altında, bu vizyon altında, ‘Halka hizmet, Allah’a hizmettir.’ Bunun bir sloganı var.”

“Herkes kendi işini doğru yapmalı”

31 Mart seçimlerinin önemine değinen Yumaklı, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin 21 yıllık başarıları var. Bunu hepimiz görüyoruz. Bunları devam ettirebilmek için yerel yönetimlerle entegre bir yapı içinde olmamız gerekiyor. Neden? Çünkü yerel yönetimler yapması gerekenleri bile yapmadığında merkezi hükümet devreye giriyor. Vatandaşların mümkün olduğu kadar mağdur edilmemesi için ne yapılması gerektiğini varsayıyor.” “Bu çok sağlıklı bir şey değil. Herkesin işini hakkıyla yapması gerekiyor. O uyum, o birlik mutlaka bizi çok daha hızlı gelişmeye götürecektir.”

Ümraniye’yi “Türkiye mozaiği”ne benzeten Yumaklı, her bölgeden, her şehirden insanın burada olduğuna dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Zorla göç ettiler. Kimse bu şekilde keyfi olarak ata toprağını terk etmedi. Biz çocuklarımızın geleceği için, ekmek davası için, daha uygun bir yaşam için, daha yeterli bir eğitim için büyükşehirlere göç ettik. Bu insanlar Yüzyıllardır burada yaşayan, tarihte kaderlerini paylaşan insanlar, bugün şehirlerde yaşıyorlar, hep birlikte o şehrin yönetiminin ortak servetini oluşturuyorlar. Birbirimize olan sevgimizi, saygımızı kaybetmeden, üretmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz. Onları daha da ileriye taşıyacağız ve ‘Türkiye Yüzyılı’ dediğimiz, onların anlamadığı ama bizim için son derece değerli olan bu yeni dönemi inşallah hep birlikte inşa edeceğiz.”

“AK Parti hükümetlerine yaptıklarının hatırlatılması gerekiyor”

İbrahim Yumaklı, AK Parti hükümetlerine yaptıklarının hatırlatılması gerektiğini söyledi.

Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkenin potansiyelini ortaya çıkarıp gönüllere girerek, hız kesmeden, ulaşılması gereken hedef için mücadele edeceklerini açıkladı.

“Türkiye Yüzyılı”nın yerel yönetimlerle ilgili bir ayağının olduğunu belirten Yumaklı, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Çünkü yerel yönetimler bu vizyona, bu tempoya ayak uyduramayınca o ülkenin ana temposuyla yerelde bu gelişmeyi sürdüremiyorsunuz. İstanbul özellikle söz konusu olduğunda tüm dünyanın gözbebeği olan bir şehir. Konuya gelince, yapılan çalışmaları bir kenara bırakın, bildiğiniz gibi mevcut olanların üzerine toprak dökülüp kapatılması tek şeydir.” Bu da uzun süredir görülmeyecek kadar büyük perde blokları yapmaya çalıştığımız anlamına geliyor. Perdeler 5 yıl dayanabilir mi? Allah’a şükür bunu yapıyorlar. Haklarını kaybetmeyelim, eskidikçe değiştiriyorlar o reklam panolarını. Ama bu kadar. Dolayısıyla büyükşehirlerde ve ilçelerde ‘Türkiye Asrı’ yaşanıyor. Düzgün yönetim ve belediyecilik vizyonu AK Parti’nin hakkıdır.”

azdavayajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu