Haber

BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Ukrayna, Nova Kakhovka Barajı’nın çökmesinden birbirlerini sorumlu tuttu.

Rusya’nın kontrolündeki Ukrayna’nın Herson bölgesinde bulunan Nova Kakhovka Barajı’nın çökmesinin ardından Rusya ve Ukrayna, Kiev’in talebi üzerine acilen toplanan BM Güvenlik Konseyi’nde birbirini suçladı.

Ukrayna’nın Herson bölgesinde Rusya kontrolünde bulunan Dnipro Nehri üzerinde bulunan Nova Kakhovka Barajı’nın şüpheli şekilde çökmesinin yankıları sürerken, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Ukrayna’nın talebi üzerine acil toplantı yaptı. Toplantıda konuşan BM Genel Sekreter Yardımcısı İnsani İşler ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, facianın büyüklüğünün ancak önümüzdeki günlerde tam olarak anlaşılacağını söyleyerek, barajın yıkılmasının insanların hayatını değiştireceğine işaret etti. zaten çatışmadan zarar görmüş daha da zor. BM’nin birincil görevinin söz konusu kişilerin hayatta kalmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Griffiths, bölgeye yardım sağlamak için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Taraflar birbirini suçladı

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, ülkesinin baraja saldırdığı yönündeki iddiaları yalanladı ve Rusya’nın bir dezenformasyon kampanyasıyla karşı karşıya olduğunu savundu. Ukrayna’nın BM Daimi Temsilcisi Sergey Kislitsa, barajın Rus işgalciler tarafından havaya uçurulduğunu iddia etti ve olayları “Ukrayna’nın kritik altyapısına yönelik bir terör eylemi” olarak nitelendirdi.

baraj yıkıldı

Rusya’nın kontrolündeki Ukrayna’nın Herson bölgesinde bulunan Nova Kakhovka Barajı’nın şüpheli bir şekilde çökmesi dünyada geniş yankı uyandırdı ve Dnipro Nehri’ndeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle bölgede su baskınlarının yaşandığı kamuoyuna duyuruldu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres konuyla ilgili yaptığı açıklamada olayları “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ağır bir sonucu” olarak nitelendirdi. – NEW YORK

haberpinarhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu